Demi

Riita poikki! Näin teet sovun sisaruksesi kanssa

Riita poikki! Näin teet sovun sisaruksesi kanssa
Jatkuva riitely siskon tai veljen kanssa kiristää välejä ja tekee kaikkien olon kurjaksi. Lue kolme neuvoa, joilla tilanne helpottuu.
Julkaistu: 11.3.2016

1. Sano sisarellesi ääneen, mitä ajattelet. Hän luultavasti tuntee samoin. Kerro, että vaikka raivoat ja purat tunteitasi häneen, välität hänestä paljon. Kerro, että haluaisit oppia olemaan huutamatta hänelle ja toivoisit, että muutenkin riitelisitte vähemmän. Ehdota siskolle, että yrittäisitte yhdessä opetella puhumaan toisillenne kauniimmin.

2. Miettikää, syyttelettekö, haukutteko tai kiukutteletteko toisillenne ilman syytä? Sopikaa, että yritätte oppia pois näistä tavoista. Uusien tapojen oppiminen vaatii kärsivällisyyttä. Kiukun syyn voi sanoa toiselle rakentavammin kuin huutamalla ilmoille ensimmäiset ajatuksensa. Kiitos ja anteeksi ovat sanoja, joita kannattaa viljellä runsaasti.

3. Mistä tulee se kiukku, jota te puratte toisiinne? Ovatko muiden perheenjäsenten välit kunnossa vai huutavatko hekin toisilleen? Jos teillä on yhteisiä huolia perheessä, olisi hyvä puhua niistä suoraan. Voisitte siskosi kanssa oppia olemaan toistenne ystäviä ja uskottuja.

Asiantuntija: psykologi ja psykoterapeutti Riitta Ylikomi

Lue lisää

Huolettaako ihmissuhteet tai oma elämä? Lähetä kysymyksesi Demin asiantuntijalle!

Kommentoi »