Demi

Raikkaat kesädrinkit

Raikkaat kesädrinkit
Resepti: Sekoita alkoholittomat drinkit päivän piristykseksi. Tässä ohjeet kookos-limejuomaan, mansikka-raparperijuomaan ja jäätee-sangriaan.
Julkaistu: 25.6.2014

Jokaisesta ohjeesta riittään noin 8–10 lasilliseen.

1. Kookos-limejuoma

1 dl itse puristettua limemehua (4–5 limeä)

2 ruukkua minttua

2 (luomu)limeä

2 rkl ruokokidesokeria

1 l kookosvettä

5 dl spritea tai muuta sitruunalimua

Purista limemehu. Nypi mintuista lehdet, lohko loput limet ja laita molemmat sokerin kanssa kannun tai boolimaljan pohjalle. Painele hieman puunuijalla tai kauhalla. Lisää kookosvesi ja sprite ja sekoita. Koristele lasit mustikkajääpaloilla ja mintulla.

2. Jäätee-sangria

4 dl kiehuvaa vettä

2 pussia mustaa teetä

2 kanelitankoa

0,5 dl hunajaa

3 appelsiinin mehu

5 dl rypälemehua tai omena-rypälemehua

5 dl spritea

(luomu)hedelmiä, kuten 1 appelsiini, 1 omena ja 1 sitruuna

Kaada kiehuva vesi teepussien ja kanelitankojen päälle ja anna hautua muutama minuutti. Poista teepussit, lisää hunaja ja sekoita. Purista appelsiineista mehu ja sekoita kaikki ainekset paitsi sprite ja hedelmäviipaleet kannussa tai boolimaljassa. Pese ja viipaloi hedelmät ja sekoita sangriaan. Anna maustua tunti jääkaapissa. Lisää sprite juuri ennen tarjoilua. Koristele lasit appelsiiniviipaleilla.

3. Mansikka-raparperijuoma

5 dl raparperia

1 l kypsiä mansikoita

1 sitruuna

2 dl fariinisokeria

5 dl vettä

noin 5 dl kivennäisvettä

Pilko mansikat ja raparperit, viipaloi sitruuna ja laita kaikki kattilaan fariinisokerin ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Nosta liedeltä ja jätä maustumaan vartiksi. Siivilöi juoma ja anna jäähtyä. Lisää kivennäisvettä suhteella 1 osa kivennäisvettä ja 3 osaa mehua. Koristele lasit sokerireunuksella ja mansikoilla.

Katso myös koristeluvinkit juomille.

Kommentoi »