Demi

Raikas vesimelonikakku

Raikas vesimelonikakku

Resepti: Helppo ja terveellinen vesimelonikakku yllättää ja maistuu ihanalta.
Teksti Janni Vanhanen
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Vesimelonikakku

1 pieni tai keskikokoinen vesimeloni

2 dl vispikermaa (isolle melonille 3 dl)

1 tl sokeria

(1 tl raastettua luomulimen kuorta)

Koristeluun:

haluamiasi hedelmiä tai marjoja, kuten vadelmia, mustikoita, mansikoita tai kiiviä

½ ruukku tuoretta minttua

1. Leikkaa vesimelonin kummastakin päästä pois paksuhko kiekko, jotta meloni pysyy pystyssä ja kakun pinnasta tulee tasainen.

2. Nosta vesimeloni tukevasti leikkuulaudalle ja leikkaa veitsellä vihreä kuori pois melonin muotoa myötäillen. Voit leikata ylhäältä alas palan kerrallaan tai kovertaa koko kuoren pois yhdellä kertaa. Yritä saada kakusta mahdollisimman pyöreä. Voit muotoilla melonin reunoja veitsellä senkin jälkeen, kun olet leikannut kuoren pois.

3. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Mausta se sokerilla ja halutessasi pestyn limen raastetulla kuorella.

4. Kuivaa vesimelonin pintaa talouspaperilla, jos se on kostea. Levitä kermavaahto vesimelonin reunoille ja päälle esimerkiksi lastalla tai veitsellä.

5. Koristele kakku haluamillasi marjoilla ja hedelmäpaloilla ja tuoreella mintulla. Tarjoa kakku mahdollisimman pian ja leikkaa sitä kakkulapion sijaan veitsellä.

Kokeilitko Demin reseptiä? Tagaa kuvasi #demiherkku!

Kokeile myös näitä helppoja ohjeita:

Julkaistu: 24.6.2015