Demi

Popcorn-keitto

Popcorn-keitto

Tulinen porkkanakeitto on helppo klassikkoruoka, joka saa uutta makua popcorn-krutongeista. Trendikäs popcorn on kaikkea muuta kuin pelkkä leffaherkku.
Teksti Ida Valpas
Kuvat Joonas Vuorinen
Mainos

Tulinen porkkanakeitto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g porkkanoita
  • 1 punainen chilipaprika (jätä pois, jos et tykkää tulisesta ruuasta)
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • 500 g chili-tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä
  • 150 g yrttituorejuustoa

Popcorn-krutongit

  • 1 dl popcornin jyviä
  • noin ½ dl öljyä

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele myös kuoritut porkkanat sormenpään paksuisiksi paloiksi. Poista chilistä kanta, leikkaa se auki ja poista siemenet. Pilko chili sitten pieniksi paloiksi.

2. Lämmitä kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet.

3. Heitä joukkoon chili sekä porkkanat ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kaada sekaan tomaattimurska ja vesi ja anna hautua, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.

5. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella.

6. Valmista popcornit pussin ohjeen ­mukaan erillisessä kattilassa. Annostele keitto ­lautasille ja ripottele päälle kourallinen poppareita.

Vinkki: Älä käytä krutonkien teossa mikropopcornia tai mausta poppareita suolalla!

Julkaistu: 19.4.2013