Demi

Pitääkö antaa anteeksi?

Pitääkö antaa anteeksi?
Demi neuvoo: Kun seurustelukumppani mokailee, missä menee raja? Näin tunnistat, mitkä teot kannattaa unohtaa ja mikä on anteeksiantamatonta.
Julkaistu: 18.9.2013

Gossip Girlin Blairin ja Chuckin on-off-suhde on niin myrskyisä, että kumpikin on antanut anteeksi yhtä sun toista. 

”Heikot eivät anna anteeksi. Anteeksianto on vahvuuden ominaisuus”, on sanonut suuri intialainen ajattelija Mahatma Gandhi. Vaikka olisi vahva kuin Arnold Schwarzenegger, kaikkea ei pidä niellä. Tässä periaatteet, joita voit soveltaa myös muihin ihmissuhteissiin:

Anna nämä anteeksi: merkkipäivän unohdus, tapaamisen peruminen kaverien vuoksi, satunnainen tyly kommentti

Unohduksia, huonoja päiviä ja virhearviointeja sattuu kaikille.  Jos kultasi pyytää anteeksi, ei ole syytä vihoitella. Hän ei todennäköisesti tajunnut, että kuukausipäivä tai kahvitreffit oli sinulle iso juttu. On turha luoda ongelmia sinne, missä niitä ei ole.

Älä unohda näitä heti: toistuvat unohdukset ja laiminlyönnit, pettäminen, valehtelu

Jos kultasi toistaa saman virheen useasti tai mokaa raskaasti, sinulla on oikeus suuttua ja loukkaantua. Vaikka päättäisit jatkaa suhdetta, älä päästä kultaasi liian helpolla. Sano ääneen, että sinua on loukattu, mutta olet ehkä valmis antamaan anteeksi. Kerro myös, mitä seuraamuksia tulevilla kaltoin kohteluilla on. Sinun ylitsesi ei kävellä!

Anteeksiantamatonta: tunteidesi vähättely, luottamuksen pettäminen

Kun kultasi tajuaa tehneensä typeryyksiä, hänen olisi syytä olla aidosti pahoillaan ja yrittää tosissaan lepytellä sinua. Jos hän sen sijaan väheksyy loukkaantumistasi tai pettää luottamuksesi aina uudestaan, hän ei ole surusi arvoinen. Väkivaltainen kohtelu on aina anteeksiantamatonta. Eroa heti ensimmäisen lyönnin tai seksiin pakottamisen jälkeen, vaikka kumppanisi syyttäisi humalaa tai vakuuttaa, ettei toista tekoaan.

Kommentoi »