Demi

Paul Walkerin jäähyväiset

Paul Walkerin jäähyväiset
Viihdeuutinen: Tuore Brick Mansions -toimintatrilleri jäi auto-onnettomuudessa kuolleen Paul Walkerin viimeiseksi kokonaiseksi elokuvaksi.
Julkaistu: 2.5.2014

Parkouria ja haiden jäljitystä

Toimintaelokuva Brick Mansions oli Paulin intohimoprojekti, jonka hän halusi filmata loppuun polvikivuista huolimatta. Elokuvan upeat mutta haastavat parkour-temput sopivat seikkailunhaluiselle Paulille, joka harrasti vapaa-aikanaan esimerkiksi brasialalaista jiu-jitsua.

- Treenasimme parkouria niin paljon, että aloin tuntea itseni osittain apinaksi. Olen aika notkea tyyppi, sillä olen pitkä ja harrastanut taistelulajeja 13-vuotiaasta, mutta toivon, että olisin löytänyt tämän lajin jo aiemmin, Paul, 40, sanoi GQ-lehdessä syksyllä 2013.

Rämäpää seikkaili myös merillä merkitsemässä valkohaita jäljityslaitteilla. Meri kiehtoi Paulia, joka opiskeli meribiologiaa yliopistossa ja ihaili tutkimusmatkailija Jacques Cousteauta. Hän esitteli kiehtovaa harrastustaan National Geographicin Shark men -ohjelmassa.

- Meri on valtava mysteeri. Luulen, että siellä elää enemmän tuntemattomia asioita kuin avaruudessa. Joka päivä löytyy jotain uutta. Se muistuttaa siitä, kuinka vähän oikeastaan tiedämmekään, Paul selitti saksalaisessa tv-haastattelussa.

Valtamerten mainoskasvo

Rakkaus luontoa kohtaan sai Paulin suostumaan myös Davidoff-tuoksumerkin mannekiiniksi, sillä sopimukseen kuului, että hän sai samalla puhua valtamerten suojelemisen puolesta.

- Luulin, että minun täytyy vain mainostaa tuoksua ja kertoa, miten pidän siitä ja miten käytän sitä joka päivä. En ole oikea tyyppi sellaiseen hommaan. Davidoff halusikin, että puhun valtameristä - mahtavaa!

Kuumasta mainoksesta huolimatta Paul ei pitänyt itseään erityisen seksikkäänä.

- Kaverini kiusasivat minua mainoksen takia. Se on hyvä, sillä se saa jalkani pysymään maassa, Paul sanoi bellasugar-sivustolla.

Innostunut hyväntekijä

Nopeat autot olivat kuudessa Hurjapäät-elokuvassa näytelleen Paulin suurimpia intohimoja ja koituivat lopulta tähden kohtaloksi. Marraskuussa 2013 Paul oli ystävänsä kanssa ajelemassa Santa Claritassa Kaliforniassa, kun auto suistui tieltä ja törmäsi puuhun. Molemmat menehtyivät onnettomuuspaikalla.

Paul näki keskeneräisen version Brick Mansionsista neljä päivää ennen kuolemaansa.

- Hän oli innoissaan kuin pikkulapsi ja todella ylpeä lopputuloksesta, sanoo elokuvan ohjaaja Camille Delamarre usatoday-sivustolla.

Paulin kuoleman jälkeen elokuvan markkinointi suunniteltiin uudestaan yhdessä Paulin läheisten kanssa. Brick Mansionsin julkaisua aikaistettiin, jotta sen ensi-ilta ei olisi kesäelokuvasesongin aikaan. Hienon juhlanäytöksen sijaan levitysyhtiö lahjoitti rahaa Paulin Reach Out WorldWide -hyväntekeväisyysjärjestölle. Joissain teattereissa jaettiin myös "I <3 PW" -pinssejä.

Brick Mansions jäi Paulin viimeiseksi kokonaiseksi elokuvaksi. Onnettomuuden aikaan seitsemännen Hurjapäät-elokuvan kuvaukset olivat vielä kesken. Paulin hahmo Brian OConnor korvataan todennäköisesti osin sijaisnäyttelijöillä. Elokuva ilmestyy vuonna 2015.

Yhdessä viimeisistä haastatteluistaan Paul jakoi elämänfilosofiansa.

- Pidä sydämesi oppaanasi, niin tulet aina tekemään oikean ratkaisun, vaikka se tekisikin kipeää. Jos omistaudut päätöksellesi, voitat aina, vaikka lopputulos ei olisi sitä mitä haluat.

 

Brick Mansions

Elokuva sijoittuu tulevaisuuden Detroitiin, josta on tullut hylätty ja rikollisten miehittämä kaupunki. Viranomaiset ovat erottaneet alueen muusta kaupungista jättimäisellä suojamuurilla, jonka tarkoitus on pitää rikollisuus muurin toisella puolella. Peitetehtävissä olevalle poliisille Damien Collierille (Paul Walker) jokainen päivä on taistelu korruptiota vastaan. Entinen rikollinen Lino (David Belle) taas taistelee päivittäin itsensä kanssa yrittäessään elää rehellisesti. Kun huumepomo Tremaine (RZA) kidnappaa Linon tyttöystävän, Damien joutuu vastahakoisesti turvautumaan Linon apuun. Yhdessä heidän on estettävä uhkaava suunnitelma, joka toteutuessaan aiheuttaisi tuhoa koko kaupunkiin.

Ensi-illassa perjantaina 2. toukokuuta. Ikäraja K-16.

Kommentoi »