Demi

Parhaat oppimisvinkit koeviikolle

Parhaat oppimisvinkit koeviikolle
Demi neuvoo: Miksi ei kannata lukea kokeisiin liian hitaasti? Auttavatko tauot todella oppimisessa? Oikea opiskelutekniikka on avain menestykseen kokeissa.
Julkaistu: 27.11.2014

1. Veivaa aivoja

Aivot jaksavat keskittyä aktiivisesti noin 20 minuuttia kerrallaan. Muista siis pitää taukoja. Autat aivojasi virittymään oppimiseen, kun harrastat opiskelun lomassa näpertelyä, kuten neulomista, askartelua

tai pianonsoittoa. Myös liikunta, jooga tai meditointi auttavat aivojasi.

2. Suunnittele

Aivosi käsittelevät asioita nopeammin kuin silmät. Jos luet liian hitaasti, ajatus karkaa muualle. Lue kuin sinulla olisi hieman kiire. Siten keskityt pääasioihin. Suunnittele ajoissa, mitä ainetta ja aluetta opiskelet minäkin päivänä. Kirjaa ylös, mitä teit ja miten kokeet menivät. Vertaile tuloksiasi.

3. Opettele SSMK-tekniikka

Silmäile koealue kokonaan läpi ajatuksella. Lue sisällysluettelo ja väliotsikot, katsele kuvia, lue kuvatekstit ja huomioi tummennetut sanat. Syvenny lukemaan koealue kertaalleen, mutta edelleen vain pääpiirteittäin läpi. Muistele lukemasi ja oppituntien esimerkkejä. Kertaa lukemalla asiat läpi tai tekemällä vanhoja tehtäviä uudestaan. 

1 kommentti