Demi

Parhaat kauhuelokuvat Halloweeniin

Parhaat kauhuelokuvat Halloweeniin
Top 5: Listasimme hyytävimmät kauhuelokuvat Halloweenia varten. Älä katso näitä yksin!
Julkaistu: 31.10.2013

The Blair Witch Project (1999)

Joukko nuoria lähtee metsään etsimään kuuluisaa Blair-noitaa. He ottavat mukaan videokamerat tallentaakseen reissunsa. Joukko ei koskaan palaa, mutta vuotta myöhemmin videonauhat löytyvät piilosta. Selviääkö niiden avulla, mitä metsässä tapahtui?

Arvio: Elokuva oli aikanasa jättimenestys. Lähes pelkästään käsivaralla kuvattu elokuva tuntuu karmivan aidolta, ja tarinaa markkinoitiinkin tositapahtumiin perustuvaksi. Etenkin elokuvan loppu on pelottava, sillä sitä ei tajua heti - mutta sitten kun se tajuaa, tulee hyytävä olo. Joskus kammottavinta on se, mitä ei näe.

 

Salaisuus pinnan alla (2000)

Claire (Michelle Pfeiffer) kärsii auto-onnettomuuden jälkeisistä muistikatkoksista. Claire alkaa epäillä, että hänen talossaan kummittelee. Ahdistava pelko piinaa Clairea, ja hän alkaa epäillä tulleensa hulluksi. Mutta kun naapurissakin tapahtuu kummia, joutuu Claire kohtaamaan häntä riivaavat aaveet.

Arvio: Yliluonnollisen trillerin ja kauhuelokuvan sekoitus pitää jännityksessä loppuun asti ja saa takuulla säpsähtämään. Tämän elokuvan jälkeen et hetkeen uskalla katsoa peiliin pestessäsi hampaita...

 

Candyman (1992)

Tarina perustuu urbaanilegendaan koukkukätisestä Candyman-murhaajasta, joka huhun mukaan ilmestyy, jos hänen nimensä sanoo viisi kertaa peilin edessä. Helen (Virginia Madsen) ja hänen ystävänsä päättävät kokeilla, pitääkö tarina paikkansa. Aluksi kaikki on hyvin, mutta sitten Helen saa huomata, että jotkut urbaanilegendat ovat totta.

Arvio: The Ringiä muistututtava elokuva muuttaa kummitustarinan todeksi. Illalla nukkumaan mennessä jokainen rasahdus nurkassa pelästyttää.

 

Hohto (1980)

Työtön Jack (Jack Nicholson) pestautuu talonmieheksi syrjäisellä vuorella sijaitsevaan hotelliin. Pian selviää, että hotellilla on verinen historia. Talven aikana alkaa tapahtua kummia, eikä Jackin mielenterveys ole pian entisensä.

Arvio: Stephen Kingin romaaniin perustuva kauhuelokuva on muuttunut ohjaaja Stanley Kubrickin käsissä vähintään yhtä hyytäväksi elokuvaksi. Yksi leffan tunnetuimmista repliikeistä on Jackin lausahdus: "All work and no play makes Jack a dull boy".

 

Syvälle salattu (2011)

Krista Kosonen näyttelee juristia, joka palaa poikansa kanssa kotiseudulleen. Paljastuu, että läheisessä järvessä asuu tarun mukaan vedenhenki, joka vaatii lepyttelyä julmilla keinoilla.

Arvio: Syvälle salattu todistaa, että myös Suomessa osataan tehdä kauhutrillereitä. Varoitamme, ettet ehkä halua tämän jälkeen mennä pimeällä uimaan.

Kommentoi »