Paloma Faith: A Perfect Contradiction

Paloma Faith: A Perfect Contradiction
Räväkkä väripilkku
Julkaistu: 9.5.2014

Paloma Faithin kolmas albumi A Perfect Contradiction tekee huomattavasti suuremman vaikutuksen kuin laulajattaren aiempi tuotanto. Levyllä on vahvoja tarinoita rakkaudesta, mutta niitä lävistää menevä fiilis. Paloma on coolimpi kuin koskaan. Monen kappaleen tausta voisi olla Justin Timberlaken biisistä. Useat levyn kappaleista tuovat mieleen edesmenneen Amy Winehousen, joka oli Paloman tapaan ääneltään ja persoonaltaan voimakas lontoolaislaulaja. Tanssittavissa kappaleissa Paloman tyyli muistuttaa myös Moloko-yhtyeessäkin laulanutta Róisín Murphya.

Paloma on entinen burleskitanssija ja taikurin avustaja, ja levy kuvastaa häntä. Se on retrosti tyylikäs, ihanan räväkkä ja ehdottoman persoonallinen. Oranssit kiharat, tatuoinnit ja mielikuvitukselliset asut ovat aina saaneet Paloman erottumaan muista. Uusi aiempaa funkimpi ja iskevämpi linja erottaa nyt myös hänen musiikkinsa muiden joukosta.

Paloma on haastatteluissa kertonut rakastavansa esiintymistä ja kiertueita. Levy saakin toivomaan, että toissa vuonna Pori Jazz -keikkansa perunut laulaja saataisiin pian Suomeen.

Kommentoi »