Demi

Pako-sarjan tähti: "Meemi sai minut romahtamaan"

Pako-sarjan tähti: "Meemi sai minut romahtamaan"
Netin trollit ja ilkeät meemit satuttavat kuuluisuuksia ihan yhtä paljon kuin meitä taviksia. Viimeisin uhri on Pako-sarjasta tuttu Wentworth Miller.
Julkaistu: 31.3.2016

Vuonna 2010 Pako-sarjasta tuttu Wentworth Miller piti taukoa näyttelemisestä. Eräänä päivänä Wentworth lähti kävelylle ystävänsä kanssa. Kaksikko huomasi kuvausryhmään, joka nauhoitti jaksoa tosi-tv-showhun, mutta ei kiinnittänyt asiaan enempää huomiota. Paikalla oli kuitenkin paparazzeja, jotka Wentworthin huomaamatta käänsivät linssinsä häneen.

Pian sosiaalisessa mediassa alkoi levitä kuvia Wentworthista. Hänen pyöristyneelle olemukselleen naureskeltiin, ja sitä vertailtiin Pako-sarjan aikaisiin paidattomiin poseerauksiin. Kun Wentworth näki meemin ensi kertaa, hän järkyttyi niin paljon, että henki ei kulkenut.

Hyvin harva tiesi, että Wentworth oli tuolloin masentunut ja itsetuhoinen. Hän haki lohtua ruuasta, ja painonnousu oli hänen murheistaan pienin. Wentworthin äiti näki paparazzikuvat ja soitti huolestuneena pojalleen. Se sai Wentworthin romahtamaan lopullisesti.

Nyt kuusi vuotta myöhemmin Wentworth kirjoitti kokemuksestaan Facebookiin. Hän oli juuri törmännyt vanhaan meemiin, mutta tänä päivänä hän on sen olemassaolosta kiitollinen. Se muistuttaa näyttelijää siitä, että hän on selvinnyt vaikeasta taistelusta. Lue koko teksti jutun lopusta.

Harva pysähtyy miettimään ennen kuin jakaa vaikkapa Instagramissa hassun meemin julkkiksesta. Vielä harvempi ajattelee, että julkkiskin saattaa nähdä sen – tai jopa loukkaantua siitä. Me tavikset kuvittelemme, että julkisuuteen kuuluu olla joskus myös naurunalaisena.

Tähtien elämää seurataan jatkuvasti suurennuslasin läpi, ja pienikin moka voi johtaa siihen, että heistä tulee maailmanlaajuisia vitsejä. Viime lokakuussa Demi Lovatosta lähti leviämään punaisella matolla napattu kuva, joka oli otettu hieman huonosta kuvakulmasta. Netin vitsinikkarit keksivät Demille kadonneen kaksoissiskon Poot Lovaton, joka kuvassa muka esiintyi. Demi kritisoi uutista Twitterissä pyytämällä, että ihmiset keksisivät oikeita "otsikoita". Myöhemmin hän poisti twiittinsä.

GUYS THIS IS THE POOT JOKE I CANT BELIEVE YALL DONT KNOW ANYTHING ABOUT IT pic.twitter.com/dIiK5OnvQS

— Aleksandra (@DevonnesHenny) 16. lokakuuta 2015

Jos sama tehtäisiin sisaruksellesi tai parhaalle kaverillesi, olisit raivoissasi. Todennäköisesti vanhemmat, opettaja ja jopa poliisi puuttuisivat asiaan. Mutta kun kyseessä on julkkis, on julma nettikiusaaminen muka jotenkin sallittua. Kaiken Hollywood-glamourin ja vaurauden alla on kuitenkin tavallinen ihminen, johon pilkka sattuu – joskus kovempaa kuin arvaammekaan.

Kun seuraavan kerran törmäät meemiin, jossa julkkiksen outo ilme tai hassu reaktio ovat vitsin kohteena, mieti Wentworthin tarinaa ennen kuin klikkaat "jaa". 

(Gif)

Lue myös

Kommentoi »