Demi

Pakkaa tiiviisti

Pakkaa tiiviisti
Puheenaihe: Näillä vinkeillä pakkaat laukkusi kevyeksi ja sinne jää tuliaisillekin. Rita Oran laukku painaa selvästi liikaa.
Julkaistu: 10.6.2014

Rita Ora ei ole pakannut laukkuaan Demin vinkkien avulla.

1. Kirjoita lista. Mieti, mitä haluat ottaa mukaan. Mieti sen jälkeen, mitä oikeasti tarvitset ja laske esimerkiksi, montako paitaa ja monetko alushousut sinun on tarpeen ottaa. Nosta vaatteet sängylle ja mieti, mitkä niistä sopivat yhteen. Älä ota mukaan mitään, mikä ei sovi muiden vaatteiden kanssa tai mitä et yleensä käytä. Vedä ylimääräiset vaatteet yli listalta.

2. Pinoa ja rullaa. Asettele kaksi tai kolme vaatekappaletta päällekkäin, silota rypyt ja rullaa vaatteet kääröksi. Rullat vievät vähän tilaa, eivätkä vaatteet rypisty.

3. Pussita. Pakkaa sukat ja alusvaatteet muovipussiin ja tyhjennä pussi ilmasta. Näin puhtaat alkkarit löytyvät kassista tai repusta helposti.

4. Pakkaa minipurkkeihin. Kaada sampoo ja rasvat pieniin hotelli- tai näytepurkkeihin tai osta matkakokoiset purkit, jotka voit täyttää aina uudelleen. Sujauta meikkipussi pieneen muovipussiin, jotteivät purnukat sotke vaatteita, jos ne vuotavat tai aukeavat. Voisitko jättää kihartimen tai föönin kotiin? Ota myös hiustuotteista mukaan matkaversiot.

5. Sijoita rikkimenevät keskelle laukkua. Herkät tai särkyvät matkatavarat on hyvä kietoa neuleisiin tai pyyhkeeseen ja pakata keskelle matkalaukkua. Kalliita laitteita ei kuitenkaan kannata pakata lentomatkalla ruumaan menevään matkalaukkuun, sillä laukkuja käsitellään lentokentillä rajusti. Lisäksi joissain maissa laukuista saatetaan kentillä varastaa tavaraa.

6. Jätä painavimmat päällimmäisiksi. Pakkaa ulkovaatteet, kuten takki ja kengät viimeisenä. Ne litistävät kevyemmät vaatteet kasaan. Jos sää sallii, kannattaa pukea päälle mahdollisimman paljon tilaa vieviä ja painavia vaatteita, kuten villapaita ja farkut.

7. Ota kaikki tärkeät tavarat koneeseen sisälle. Lentomatkalle lähtiessäsi pakkaa käsimatkatavaroihin selviytymisesi kannalta tärkeät tavarat, kuten lukeminen, tietokoneesi (jos se on mukana), kamera, särkylääkkeet sekä muut lääkkeet, joita käytät vakituisesti. Ota mukaan myös tarpeeksi käteistä, kosteusvoide, alusvaatteet ja hammasharja. Näin selviät pari päivää, vaikka laukkusi matkustaisikin eri paikkaan kuin sinä.

Katso demittäjien pakkausvinkkejä ja jaa omasi Demi.fin keskustelussa.

Lue Demin matkailuvinkit Helsinkiin ja Tukholmaan!

Kommentoi »