Demi

Paketti, joka pelastaa talvilomasi: parhaat leffat, kirjat, musat ja sarjat

Paketti, joka pelastaa talvilomasi: parhaat leffat, kirjat, musat ja sarjat
Hyvästi, tylsät talvipäivät! Keräsimme tärpit kirjastoon, kotisohvalle, lenkkeilymusiikiksi ja leffateatteriin.
Julkaistu: 20.2.2017

Touko Laaksonen (Pekka Strang) ja Veli Mäkinen (Lauri Tilkanen) ovat rakastavaiset elokuvassa Tom of Finland.

 

Ensi-iltaleffa: Tom of Finland

Kuka oli Tom of Finland? Se selviää, kun Touko Laaksosen eli taiteilija Tom of Finlandin menestystarinan kertova leffa tulee ensi-iltaan perjantaina 24. helmikuuta. Elokuva on myös kaunis kuvaus Toukon (Pekka Strang) ja Veli Mäkisen (Lauri Tilkanen) rakkaudesta 1950-luvun Suomessa, jossa homous oli vielä laitonta.  

Tom of Finland -elokuva ensi-illassa 24. helmikuuta / K12.

Sarja: Ovikoodi

Jos katsoit jo Skamin (tai kaikki sen kaudet kolme kertaa), voi ruotsalainen Ovikoodi (Portkod 1321) -sarja lohduttaa hieman. Ruotsissa huippusuosion saavuttaneessa sarjassa 16-vuotiaat Agnes ja Steph joutuvat tahtomattaan viettämään kesän toistensa seurassa. Agnes on tunnollinen ja huomaavainen, kun taas Steph on villi ja kapinallinen. Luvassa on kepeä kertomus ystävyydestä, rakkaudesta ja itsekunnioituksesta.

Ovikoodi Yle Areenassa.

Musiikki: Maggie Rogers

Tässä vinkki talvipäivään: lähde kävelylle aurinkoon ja fiilistele saapuvaa kevättä yhdysvaltalaisen Maggie Rogersin kepeän ja kauniin elektropopin tahtiin. Maggien, 22, ura lähti nousukiitoon koukuttavalla Alaska-kappaleella. Helmikuun puolivälissä Maggie julkaisi debyytti-ep:n Now That The Light Is Fading. Se sisältää viisi biisiä, jotka Maggie on itse kirjoittanut ja tuottanut.

Maggie Rogers – Now That The Light Is Fading Spotifyssa.

Dokkari: Amy Winehouse Live at Porchester Hall

Haluatko herkistyä? Liikutuksen takaa koskettava dokumentti 27-vuotiaana kuolleesta laulajasta Amy Winehousesta. Suomessa tv-ensi-iltansa saavan dokkarin jälkeen näytetään Amyn konsertin taltiointi vuodelta 2007.

Amy Winehouse Live at Porchester Hall Yle Teemalla lauantaina 25. helmikuuta kello 21.

Kirja: Oonko ihan normaali? – Holly Bourne

Jos kaipaat ajatuksia herättävää luettavaa, tartu Oonko ihan normaali? -romaaniin. Kirjassa 16-vuotias Evie lopettaa pakko-oirehäiriön lääkityksen, vaihtaa koulua ja päättää alkaa elää normaalia elämää. Teos aloittaa hykerryttävän hauskan, suorasukaisen ja feministisen Normaali-kirjasarjan. Ei haittaa, jos koukutuit: toinen osa on luvassa jo kesällä 2017.

Holly Bournen Oonko ihan normaali? ilmestyi helmikuussa.

Tv: Oscar-gaala

Jos talvilomasi ajoittuu viikolle 9, olet onnekas: voit valvoa Oscar-gaalan humussa sunnuntain ja maanantain välisen yön. Yöunien uhraaminen kannatta, sillä Oscar-gaalassa saatetaan tehdä historiaa. Emma Stonen ja Ryan Goslingin tähdittämä ihastuttava La La Land -musikaali on nimittäin ehdolla jopa 14 kategoriassa. Samaan on pystynyt vain Titanic-leffa vuonna 1998. Popparit kainaloon ja jännittämään!

Oscar-gaala Yle Teemalla maanantaina 27. helmikuuta kello 2.00.

Sarja: Girls

Kuudes ja viimeinen tuotantokausi Girls-sarjaa on käynnistynyt, nyyh! Kymmenen jakson aikana jätämme hyvästit Lena Dunhamin luomille Hannahille, Jessalle, Marnielle ja Shoshannalle – ja toivomme, että jokainen heistä löytää oman polkunsa onneen.

Girlsin kuudes kausi käynnistyi HBO Nordicilla 13. helmikuuta. Uusi jakso ilmestyy maanantaisin.

Tv: Lahden MM-kisat

Antti Tuiskukin sen tietää: ”Mä vaan hiihdän.” Hiihtotunnelmiin pääset myös penkkiurheilijana, kun pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat käydään Lahden Salpausselällä.

Lahden MM-kisat 22.2.-5.3. Yle TV2:lla, Yle Areenassa, Yle Puheella ja osoitteessa yle.fi/urheilu.

Kirja: Viillot – Veronica Roth

Oletko Outolintu-trilogian fani? Onnea, nyt sinua hemmotellaan! Sarjan kirjoittaneen Veronica Rothin trilleri Viillot aloittaa uuden kirjasarjan, jossa seikkaillaan galaksissa ja jokaisella hahmolla on jokin erityiskyky. 

Viillot ilmestyi tammikuussa.

Lue myös

Kommentoi »