Demi

Outolintu – Uskollinen -elokuvassa päästään vihdoin muurin taakse

Outolintu – Uskollinen -elokuvassa päästään vihdoin muurin taakse
Arvio: Tris ja Neljä pettyvät kerta toisensa jälkeen muihin ihmisiin Outolintu-sarjan kolmannessa osassa. Katso myös kolme uutta klippiä elokuvasta!
Julkaistu: 6.3.2016

Varoitus: sisältää juonipaljastuksia!

”Tappakaa hänet!” Outolintu – Uskollinen alkaa synkissä tunnelmissa. Kun valtaan noussut Neljän äiti Evelyn (Naomi Watts) pitää julman oikeudenkäynnin Jeaninen puolella taistelleille teräville, ihmiset pillastuvat. He janoavat kostoksi kuolemaa, mitä Tris ja Neljä eivät kestä katsella.

Uusi koti muurin toisella puolen alkaa houkuttaa yhä enemmän Trisiä. Mikä voisi olla pahempaa kuin raunioitunut ja vihan läpitunkema Chicago?

Maaliskuun Demin kansitähti Shailene Woodley näyttelee jälleen taitavasti kovia kokenutta Trisiä. Vaikka vähäsanaisessa olemuksessa on ehkä pysyväksi jäänyt kyyninen suojakuori, hänen silmistään paistaa vilpitön toiveikkuus paremmasta tulevaisuudesta. Elokuvan suurimmaksi teemaksi nousee se, keneen voi luottaa – ja keneen ei.

Tris valitsee luottamuksen, Neljä epäluulon. Kumpi onkaan oikeassa? Asiasta tulee myös kitkaa pääparin välille.

Mitä on muurin takana?

Vihdoinkin se selviää! Vaikka olisi lukenut Veronica Rothin kirjat, saa jännittää, millaisen maailman tekijät ovat luoneet muurin toiselle puolelle.

Tris ja Neljä kokoavat porukan ja ylittävät muurin, mutta se ei tapahdu ilman uhrauksia.

Muurin takaa aukeaa mielettömän kaunis mutta karu punertava maa, joka kätkee sisäänsä jännittävän futuristisen yhteisön. Siellä nähdään muun muassa lentäviä plasmapalloja ja virtuaalitodellisuutta. Shailene saa tietää olevansa "pure", geeniperimältään puhdas, mitä korostetaan hämmentävästi niin, että hänet puetaan valkoiseen. Samalla saadaan selitys näille kuville. 

Lihaksikkaan Theo Jamesin näyttelemä Neljä on tässä elokuvassa erityisen aggressiivinen. Hän on kuin mikäkin Hulk, joka voittaa kevyesti tappelussa kymmenen vastustajaa.

Välillä päähenkilöiden kuolemattomuus saa jopa huvittavia piirteitä. Toisaalta ei kai kukaan vaadikaan dystopiaelokuvilta uskottavuutta?

Uusista hahmoista kiinnostavin on Bill Skarsgårdin näyttelemä Matthew, jonka valinnat yllättävät. Sen sijaan Peterin (Miles Teller) hahmossa luotetaan liikaa vanhoihin vitseihin, eikä hahmo kasva yhtään aiemmista osista.

Kokonaisuudessaan toiminnallinen elokuva toimii yllättävän hyvin itsenäisenä elokuvana. Siinä auttaa se, että elokuva kertoo vain parin päivän ajanjaksosta, eikä sen lopussa ole järisyttävää cliffhangeria. Silti lopun asetelma lupaa kiinnostavaa valtataistelua viimeiseen osaan.

Outolintu - Uskollinen ensi-illassa perjantaina 11. maaliskuuta. K-12.

Lue myös

Kommentoi »