Demi

Ota haltuun: kiinnostava tennarityyli

Ota haltuun: kiinnostava tennarityyli
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: DEF-SHOP.FI Täydellisen trendikäs asu on parin rennon askeleen päässä.
Julkaistu: 10.3.2017

Tasapaksupohjaisten tennareiden ei tarvitse tarkoittaa tasapaksua tyyliä. Päinvastoin: juuri nyt tennarit ovat minkä tahansa asun kanssa kiinnostavampi veto kuin nilkkurit tai korkkarit.

Jep, tennareilla oli kyllä pitkään tylsien kenkien maine. Niihin tartuttiin silloin, kun tyyli-inspiraatio oli hukassa tai haluttiin päästä helpolla. Ne yhdistettiin turvallisesti pillifarkkuihin ja peruspaitaan.

Viitisen vuotta sitten tennareiden status muuttui. Muotiviikoilla ravaavat trendsetterit vaihtoivat katseita keräävät korkokenkänsä tennareihin ja yhdistivät niitä ennakkoluulottomasti: mekkoihin, hameisiin ja leveälahkeisiin housuihin. Suuret muotimerkit seurasivat perässä. Pian tennareilla töpsyteltiin myös catwalkilla.

Rentoihin tennareihin oli helppo hurahtaa. Trendi on harvinaisen demokraattinen: Aiemmin muotiväki oli kulkenut tunnettujen suunnittelijoiden, kuten Jimmy Choon ja Manolo Blahnikin, designer-korkkareissa, joihin harvalla taviksella oli varaa. Nyt kansainväliset gurut vetävät jalkaansa tennarit, jotka kuka tahansa saattoi ostaa.

Hiljalleen syntyi erilaisia tennariheimoja: Yhdet ylistivät Adidaksen legendaarista Superstar-mallia. Toiset hurahtivat siroihin New Balance -tossuihin. Kolmannet hurahtivat Niken Air Max -tennareihin, joiden muotoilu ja värikkäät yksityiskohdat pomppaavat esiin katukuvasta. 

Suomessa tennaritrendiä katsottiin aluksi epäröiden. ”Hetkonen, eivätkös lenkkarit kuulu treenaamiseen? Voiko tennarit jalassa todella lampsia keskellä kaupunkia, juhlista puhumattakaan?” Pian silmä kuitenkin tottui. Ja mikä tärkeintä: jalat kiittivät. Tennareita mukavampaa hittiasustetta saa hakea.

Tennareiden ylivallan muotimaailmassa viimeisteli suunnittelija Victoria Beckham. 90-luvun Spice Girls -tyttöbändin ajoistaan asti hänet oltiin nähty julkisuudessa ainoastaan korkokengissä. Siksi koko muotiteollisuus kohahti, kun hän marssi viime vuonna muotinäytökseensä isossa neuleessa, herrainhousuissa ja  valkoisissa tennareissa. Uusi kenkäkausi oli virallisesti alkanut.

Tee perässä uudenlainen tennarityyli:  

1. Valitse täydellinen väri

Palloiletko eri värivaihtoehtojen välillä? Valkoinen on muotiväen valinta. Se viimeistelee vaaleat asut ja raikastaa kokomustan kokonaisuuden.

Valkoisten tennareiden lisäksi kannattaa sijoittaa tennareihin, jotka ovat omaa lempiväriäsi, sitä samaa, joka on vallannut myös vaatekaappisi. Näin voit tehdä niin kuin laulaja-näyttelijä Rita Ora ja pukeutua yhteen väriin päästä varpaisiin. Yksivärinen asu on trendikäs ja luo jalkoja pidentävän illuusion. 

TYYLIPUHTAIN VETO: adidas Superstar-tennarit, 72,99 e, def-shop.fi

MUSTAKAAVUN VALINTA: adidas Equipment Support ADV -tennarit, 135,99 e, def-shop.fi

2. Luota ysäriin

Malli Bella Hadidin kaltaiset trendsetterit käyttävät tänä vuonna vaaleita ysärifarkkuja, joissa on suorat lahkeet ja keskikorkea vyötärö. Vaikka farkut ovat melko väljät, ne istuvat pepusta täydellisesti. Suosituin malli on Levi’s-merkin legendaarinen 501, jota voi ostaa niin upouutena kuin käytettynä vintage-versionakin.

Farkkujen lahkeet ulottuvat korkeintaan nilkkoihin, joten ne jättävät täydelliset tennarisi kokonaan näkyviin eivätkä värjää niiden nahkaista pintaa.

TÄYDELLISET YSÄRIFARKUT: Farkut Rock Angel, 52,99 e, def-shop.fi

3. Yhdistä oikeaan takkiin

Juuri oikeanlainen takki on tennareiden tärkein kumppani. Sen tietävät myös mallisiskot Bella ja Gigi Hadid.

Täydellisiä ysärifarkkuja ei kannata peittää pitkällä takilla. Tee siis niin kuin Bella ja valitse farkkujen kanssa lyhyt takki, jonka helma ei ylety lantiota alemmas. Pelkistettyjen vaaleiden farkkujen kanssa kannattaa kokeilla reteää asennetakkia, joka tekee asusta kiinnostavan. Tänä keväänä sporttivibat ovat pinnalla, joten testaa urheilumerkkien bomber- ja verkkatakkeja.

AITO ASENNETAKKI: Bombertakki adidas, 125,99 e, def-shop.fi

Gigi luottaa naiselliseen pitkään takkiin, joka viimeistelee minkä tahansa asun. Pitkä, kevyt takki tuo perusasun päälle tarvittavan uuden kerroksen ja tekee siitä veistoksellisen. Sijoita ajattomaan malliin, jossa ei ole turhia härpäkkeitä.

Jos rakastat rentoja verryttely- ja college-housuja, pitkä takki on loistava lisäys vaatekaappiisi. Se varmistaa, että voit kulkea verkkareissasi mihin tahansa ja näyttää silti uskottavalta ja täydellisen huolitellulta.

PELKISTETTY PARKA: Parkatakki Vero Moda, 46,99 e, def-shop.fi

KAUPUNKIKELPOISET KOTIHOUSUT: Verryttelyhousut adidas, 62,99 e, def-shop.fi

Lue lisää vuoden 2017 tennaritrendeistä Def-Shopin sivuilta

Kommentoi »