Demi

Osta itse kukkasi

Osta itse kukkasi
Tavaran antaminen ei ole välttämättä paras keino osoittaa huomaavaisuutta. Romantiikka on paljon hienostuneempaa kuin ruusukimppu tai suklaalevy.
Julkaistu: 8.3.2017

Skamissa William (Thomas Hayes) lupasi lahjoittaa tapahtuman tuotoista osan Syyrian pakolaisille, koska se oli Nooralle (Josefine Frida Pettersen) tärkeää. Romanttista vai mitä?

”Voi ei, kuinka urpo kultani on! Hän ei tuonut minulle kukkia!” saatat ajatella aina ystävänpäivänä, naistenpäivänä tai kuukausipäivänänne. Tai ehkä et välitä kukkapuskista, mutta jokin kiva koru tai konvehtirasia olisi pitänyt saada. Mutta miksi? 

On ihanaa, että sinulle tärkeät ihmiset osoittavat huomaavaisuutta sinua kohtaan, olitpa heidän kanssaan pusuväleissä tai et. Huomaavaisuuden ei kuitenkaan tarvitse automaattisesti tarkoittaa sitä, että toiselle pitää ostaa roinaa. On monta tapaa olla romanttinen. Koska leffoissa rakkaudenosoituksia edustavat ruusut, suklaa ja kimmeltävät korut, muut kultasi tekemät jutut saattavat jäädä huomaamatta. Romanttisia ovat myös kultasi tapa snäppäillä sinulle tylsien koulumatkojen ratoksi, kuunnella huoliasi sisarustesi riitelystä ja halata sinua, kun olet hermostunut. Itse asiassa pelkän kaulakorun saaminen voi tuntua tyhjältä, jos kultasi ei koskaan sano ääneen, mitä arvostaa sinussa. 

Tapa ostella tavaroita rakkautemme kohteelle juontaa juurensa aikaan, jona miehet vielä kosiskelivat naisia (ja sitä ennen naisten isiä) esittelemällä varallisuuttaan. Lahjojen tarkoitus oli osoittaa, että mies on kykenevä elättämään liitosta seuraavat jälkeläiset.

Sinun kultasi tuskin tarvitsee todistella sinulle samaa. Ja jos ihan oikeasti rakastat kukkia, miksi et ostaisi niitä itsellesi? Tai mielessäsi ja kavereillesi kitisemisen sijaan kerro kullallesi, että kaipaat elämääsi juuri nyt romantiikkaa, ruusupuskan muodossa.

Ihanaa naistenpäivää kaikille!

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8. maaliskuuta.

Lue lisää:

Kommentoi »