Demi

Opiskeluvinkit laiskurille

Opiskeluvinkit laiskurille
Demi neuvoo: Onko huomenna historian koe, etkä ole edes aloittanut lukemista? Näitä vinkkejä seuraamalla voit silti saada kiitettävän.
Julkaistu: 3.11.2014

Tee valintoja

Kun aikaa on vähän, aseta asiat tärkeysjärjestykseen. Mikä koealueessa on tärkeää ja miksi? Mihin opettaja käytti eniten aikaa tunneilla? Mieleen jäävät helpoiten asiat, joilla on sinulle jokin merkitys. Jos opiskeltavat asiat tuntuvat kaukaisilta, keksi yhteyksiä elämääsi. Mihin kirjassa mainittuihin maihin haluaisit reissata? Muistuttaako historiallinen henkilö lempinäyttelijääsi?

Käytä kynää ja puhu

Kirjoita paperille muutama mahdollinen koekysymys, joiden vastaukset aiot oppia. Merkitse lukiessasi vastaukset alle ranskalaisin viivoin. Käytä paperia ja kynää, älä tietokonetta. On tutkittu, että joillekin oppijoille asiat painuvat paremmin mieleen, kun ne kirjoittaa käsin. Myös toisen ihmisen opettaminen on tehokas tapa oppia. Kerro kaikki tietämyksesi mannerlaatoista kaverillesi tai äidillesi.

Pidä pää kylmänä

Koeta päästä ennen koetta rauhalliseen ja hyvään fiilikseen. Sano ääneen, että olet tehnyt parhaasi ja koe menee takuulla hyvin. Heikkoa valmistautumista voi paikata sillä, että antaa kokeessa kaikkensa ja vähän enemmän. Luota yleistietoosi ja arvaile häikäilemättä, jos et tiedä. Ellei opettaja ole ilmoittanut, että virheistä tulee miinusta, kaikkeen kannattaa vastata.

Asiantuntija: psykologi Ville Ojanen, äidinkielenopettaja Tiia Tempakka, äidinkielenopettaja Iina Luosujärvi

2 kommenttia