Demi

Onko Suicide Squadia haukuttu turhaan? Kävimme katsomassa kohutun elokuvan

Onko Suicide Squadia haukuttu turhaan? Kävimme katsomassa kohutun elokuvan
Onko Suicide Squad kesän odotetuin hittielokuva vai kallista roskaa? Lue Demin arvio ja kiinnostavat faktat elokuvasta!
Julkaistu: 4.8.2016

Kesän odotetuin supersankarielokuva Suicide Squad ei ollut vielä edes saanut ensi-iltaansa, kun se lytättiin täysin. Arvostetut lehdet ovat parjanneet leffaa arvioissaan kovin sanoin: ”tappavan tylsä”, ”sekava juoni” ja ”kallista roskaa.” Tunnettu kotimainen kriitikko Kalle Kinnunen kutsui elokuvaa ”sähköiseksi oksennukseksi.”

Odotukset ja paineet elokuvan suhteen olivat korkealla: siitä on kohistu koko vuosi, ja elokuvan oli tarkoitus tehdä synkästä supersankarigenrestä kepeämpi. Rooleihin oli valittu sekä konkarinäyttelijöitä, kuten Will Smith, että kuumia nousevia tähtiä malli-näyttelijä Cara Delevingnestä Divergent-pahis Jai Courtneyyn. Elokuvaa hiottiin pitkään: Kun Batman v. Superman ilmestyi keväällä, studio halusi Suicide Squadista entistä kreisimmän, joten osa kohtauksista kuvattiin uudestaan – miljoonabudjetilla.

Suicide Squadin heikkous on sen kömpelö juoni. Elokuva kertoo joukosta superrikollisia, jotka Yhdysvaltojen puolustusvoimat värvää taistelemaan yliluonnollista vihollista vastaan. Sekavan alun jälkeen tarina etenee ennalta-arvattavasti, eikä elokuva tuo genreen mitään uutta tai yllättävää. Siitä huolimatta Suicide Squad tarjoaa pari tuntia mukiinmenevää viihdettä ja kirvoittaa välillä hyvät naurut.

Listasimme elokuvan huippuhetket:

Parasta: Ihanan hullu Harley Quinn

Australialaisnäyttelijä Margot Robbien (mm. Wolf of Wall Street) roolia hulluksi tulleena psykiatrina on ylistetty jo ensimmäisistä trailereista lähtien. Harley onkin elokuvan kantava voima: hauska, seksikäs, peloton ja juuri sopivalla tavalla pöljä, ja hän tuo elokuvaan sen kipeästi kaipaamaa hauskuutta. Yhtenä hetkenä Harley vaikuttaa rennolta unelmabestikseltä, seuraavana hän pieksee vankilan vartijat tuntematta huonoa omatuntoa. Ei ihme, että hahmosta suunnitellaan omaa elokuvaa.

Miinusta kuitenkin siitä, että Margotin rooliasua, lyhyitä sortseja, oli jälkikäsittelyvaiheessa editoitu entistä lyhyemmiksi - eikä Margot tiennyt siitä itsekään mitään.

Yllättävintä: Cara Delevingne ilkeänä noitana

Vasta muutaman leffaroolin tehnyt it-tyttö Cara tarttuu aivan uuteen haasteeseen esittäessään arkeologi June Moonea, joka muinaisen loitsun myötä joutuu Lumoojattaren hallitsemaksi. Lumoojatar on elokuvan pääpahis, joka haluaa tuhota koko ihmiskunnan. On kiehtovaa nähdä coolina pidetty Cara mielipuolisena noitana, joka ei sääli ketään eikä mitään.

 

Odotetuinta: Jared Leto sekoaa Jokerina

Harvakseltaan valkokankaalla nähtävä Jared Leto nappasi elokuvasta Jokerin roolin. Pian kulisseista alkoi levitä mitä villeimpiä huhuja: Jared kuulemma pysyi koko puolen vuoden ajan roolissaan, myös ottojen välissä. Jared myös lähetteli kanssanäyttelijöille outoja lahjoja, kuten elävän rotan, kuolleen possun ja luoteja. Jopa ohjaaja David Ayer pelästyi Jaredin Jokeria. Jared todella on täysin tunnistamaton mielenvikaisena pahiksena, jolla ei tunnu olevan mitään rajoja. Harmi, ettei hahmoa nähdä kovin monessa kohtauksessa.

Kihelmöivintä: Hurjat toimintakohtaukset

Trailerinkin perusteella saattaa arvata, että Suicide Squadista ei toimintaa puutu. Jännittävät taistelukohtaukset saavat puristamaan vieressä istuvan kaverin kättä, eikä erikoistehosteissa ole pihistelty. Supersankarielokuvista tuttu synkkä tunnelma välittyy kaupunkitaistelukohtauksissa, joissa sataa kaatamalla.

 

Sympaattisinta: Mahtava henkilökemia

Näyttelijöiden välinen kemia paistaa läpi ja tuo elokuvaan syvyyttä. Kuvausten päättymisen kunniaksi suuri osa näyttelijäjoukosta otti samanlaiset sqwad-tatuoinnit. (Kyllä, kirjoitusvirhe on tahallinen!)

Kuva, jonka Cara Delevingne (@caradelevingne) julkaisi

27. 08ta 2015 klo 8.10 PDT

Suicide Squad ensi-illassa perjantaina 5. elokuuta. Ikäraja K-12.

Kommentoi »