Demi

Onko ok seurustella kaverin eksän kanssa?

Onko ok seurustella kaverin eksän kanssa?
Ihastuitko kaverin ihastukseen tai entiseen kultaan? Et ole ainoa.
Julkaistu: 11.5.2015
Näyttelijät Nikki Reed ja Ian Somerhalder menivät huhtikuussa naimisiin. Aiemmin Ian seurusteli Nikkin ystävän Nina Dobrevin kanssa. Ian ja Nina olivat työkavereita Vampyyripäiväkirjat-tv-sarjassa.
Olisi helppoa, jos asiat olisivat selkeästi oikein tai väärin ja voisimme vain seurata ohjeita. Kaverin eksään tai entiseen ihastukseen ihastuminen on kuitenkin tyypillinen moraalinen ongelma, sillä siihen ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta. Joudumme ratkaisemaan oman kantamme ja kantamaan ratkaisustamme itse vastuun.

Kaverin tunteiden loukkaaminen kovin kevyin perustein ei ole oikein.

Kannattaa miettiä esimerkiksi, mitä kaveri asiasta ajattelee, loukkaisiko seurustelu häntä vai ymmärtäisikö hän sen?  Asiaan vaikuttaa siis se, kuinka vahvoja tunteita kaverin eksällä ja sinulla on toisianne kohtaan. Onko kyse ohimenevästä ihastuksesta vai jostain vakavammasta?

Ei voi ajatella että kukaan olisi ikuisesti ”varattu” entiselle tyttö- tai poikaystävälleen.

Voit miettiä, kuinka kauan seurustelusta pitää olla, että on ok jättää se taakse ja kulkea eteenpäin. Sillä on merkitystä, onko kaverin erosta viikko vai puoli vuotta. Kun seurustelun voi rehellisesti perustella itselleen sekä tunteella että järjellä ja kun tietää ottaneensa ystävän tunteet huomioon niin hyvin kuin vain voi, ratkaisunsa kanssa voi elää. Se, hyväksyykö kaveri asian sittenkään, on hänen itsensä ratkaistava.
Asiantuntija: psykologi ja psykoterapeutti Riitta Ylikomi
Lue lisää
Kommentoi »