Demi

”Onko meidän pakko käyttää kortsua?”

”Onko meidän pakko käyttää kortsua?”
Jos poika suhtautuu kondomin käyttöön nihkeästi, ratkaisu voi olla myös muu kuin se, että tyttö aloittaa e-pillerit. Ai mikä? No, vaikka eroaminen siitä urposta.
Julkaistu: 18.3.2016

Poikaystävä antaa uhkavaatimuksen: jos tyttö ei suostu harrastamaan seksiä ilman kondomia, hän jättää tytön. Kumin kanssa peniksestä kuulemma katoaa tunto eikä seksi tunnu hyvältä. Tyttö kuitenkin pelkää raskaaksi tulemista ilman kortsua.

Tämä tarina nousi taannoin Demi.fissä yhdeksi luetuimmista keskusteluista. Osa keskustelijoista neuvoi tyttöä siirtymään pelkkiin e-pillereihin, ja toiset kehottivat häntä jättämään pojan. Jälkimmäinen neuvo on parempi.

Ehkäisy jää liian usein tytön vastuulle. Kun seksi tulee parisuhteessa ja elämässä ajankohtaiseksi, jotkut pojat olettavat, että ”kyllä tuo varmaankin käyttää pillereitä”, eivätkä oma-aloitteisesti mainitse kortsusta mitään. Kondomista puhuminen voi tuntua vaivaannuttavalta, mutta seksitaudin selvittäminen ja hoitaminen on sata kertaa nihkeämpää. Sitä paitsi, eikö riski ei-toivotusta lapsesta pelota poikia?

Jos pitkässä suhteessa siirrytään käyttämään hormonaalista ehkäisyä, saattaa myös käydä niin, että tyttö päätyy ehkäisyn maksajaksi. Se on epäreilua, koska ehkäisy on yhteinen asia, ja siksi myös siitä koituvat kustannukset kuuluu puolittaa.

Jos pojalta menee kortsun kanssa peniksestä tunto, niin tytöltä menee ilman kondomia varmasti fiilikset. Seksin harrastamisen ei pidä johtaa kuukausittaiseen ahdistukseen siitä, alkavatko menkat tällä kertaa. 

Lue myös:

Kommentoi »