Demi

Onko huono päivä? Tästä se johtuu

Onko huono päivä? Tästä se johtuu
Kaikilla on joskus kiukkupäivä. Lue, miten saan taltutettua pahan tuulen.
Julkaistu: 6.11.2014

Vaivaakohan Kristen Stewartia nälkä vai stressi?

Muistitko syödä?

Syömisellä on selkeä yhteys mielialaan. Kun verensokeri laskee alas, alkaa kiukuttaa. Jotkut muuttuvat myrskyn merkiksi heti, jos lounas myöhästyy puolikin tuntia. Yksi hyvän mielen salaisuuksista on verensokerin pitäminen tasaisena: syö säännöllisesti ja muista terveellinen välipala kuten ruisleipä tai hedelmä aterioiden välissä. Suklaapatukka nostaa verensokerin ja vireyden vain hetkeksi.

Onko se aika kuusta?

Viikkoa ennen kuukautisten alkua elimistön hormonitaso laskee – ja niin saattaa käydä myös mielialalle. Päivät juuri ennen kuukautisia voivat olla todella räjähdysherkkiä. Kun tiedostat, mistä kurja olo johtuu ja koska se ilmestyy, voit varautua etukäteen. Älä siis varaa näille päiville hammaslääkäriä tai vastenmielisimpiä velvollisuuksia.

Kiristääkö kiire?

Stressi ja kiire saavat useimmat ärtyisiksi. Epämääräinen hoppu tuntuu hallittavammalta, kun listaat tehtäväsi ja teet aikataulun, josta pidät kiinni. Kirjoita siihen myös taukoja. Voisitko kaikkien kiireisimmällä viikolla jättää jonkin harrastuksen tai homman väliin?

Vaivaavatko asiat?

Riita voi pilata hyvän tuulen, mutta sen ei tarvitse pilata koko päivää, vaikka sopua ei heti syntyisikään. Yritä ajatella kurjan tunnelman märehtimisen sijaan jotain onnellista hetkeä tai haaveitasi. Jos hyvä tuuli kääntyy huonoksi yllättäen, mieti, mitä tapahtui. Pujahtiko mieleen jokin ikävä muisto tai vanha erimielisyys? Jos onnistut jäljittämään pahan mielen lähteen, voit päästä siitä irti.

Huono päivä

Joskus on huono päivä, jolle ei löydy selitystä. Esimerkiksi juuri ennen heräämistä nähty ikävä uni voi jättää kiukkuisen olon koko päiväksi. Anna itsellesi lupa olla joskus huonolla tuulella, mutta yritä välttää sen purkamista muihin. Voit sanoa suoraan, että tänään sinua ärsyttää kaikki ja tarvitset omaa aikaa. Toisaalta hyväntuulinen kaveri tai jokin kiva tekeminen voi saada kiukun kaikkoamaan.

Muista: Kiukkupäivänä ei kannata selvitellä suhdettaan perheeseen, poikaystävään tai parhaaseen kaveriin.

Näillä vinkeillä päiväsi paranee

Julkaistu Demi-lehden numerosssa 11/2011.

Kommentoi »