Demi

One Direction on maailman suurin poikabändi

One Direction on maailman suurin poikabändi
Brittiläis-irlantilainen poikabändi One Direction rikkoo ennätyksiä vuosi toisensa jälkeen. Lue 1D:n tarina!
Julkaistu: 20.3.2015

X-Factorin kasvatit

One Direction sai alkunsa Iso-Britannian X-Factor -ohjelmassa vuonna 2010. Harry Styles, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Niall Horan ja Liam Payne osallistuivat kilpailuun soololaulajina, mutta ohjelmassa heistä päätettiin muodostaa bändi. Kaikki pojat olivat vaarassa pudota kilpailusta, kun tuomarit ehdottivat, että heidät niputettaisiin yhteen. Samalla putoamisvaarassa olleista tytöistä muodostettiin tyttöbändi Little Mix.

Kun bändin nimeä mietittiin, vaihtoehtoja oli paljon. Niall muun muassa ehdotti bändille nimeä Niall and the Potatoes ja Liam nimeä USP eli Unique Selling Point, mutta lopulta Harry keksi nimen One Direction. “Tekstailimme toisillemme ehdotuksia. Mietin, millainen nimi kuulostaisi siisteimmältä, kun X-Factorin juontaja kuuluttaa bändin lavalle”, Harry kertoo nimen synnystä australialaisessa talk showssa. Pojat sijoittuivat kilpailussa kolmanneksi ja allekirjoittivat levytyssopimuksen kisan päätyttyä.

Ennätyksellisiä albumeja

One Direction on perustamisensa jälkeen julkaissut neljä menestyksekästä studioalbumia. Esikoislevy Up All Night sai päivänvalon alkuvuonna 2012. Se teki ennätyksen olemalla ensimmäinen brittibändin debyyttialbumi, joka sijoittui julkaisuviikollaan ykköseksi Yhdysvaltojen Billboard 200 -listalla. Toisen albumin Take Me Home äänitykset aloitettiin Tukholmassa toukokuussa 2012, ja levy julkaistiin saman vuoden marraskuussa. Siitä tuli iso-Britannian vuoden nopeimmin myynyt albumi.

Kolmas albumi Midnight Memories, jolla on bändin jäsenten mukaan aikaisempia rokimpi soundi, julkaistiin vuotta myöhemmin. Se rikkoi edellisen levyn ennätyksen ja nousi vuoden 2013 nopeimmin myyneeksi albumiksi Iso-Britanniassa. Neljäs albumi FOUR julkaistiin marraskuussa 2014. FOUR on poikien mielestä edellisiä rauhallisempi. “Äänitimme albumia kiertuebussissa ja hotellihuoneissa, kun olimme Midnight Memories -kiertueella”, Liam Payne kertoo Jimmy Kimmelin haastattelussa.

Levyjen lisäksi One Direction on julkaissut muun muassa This Is Us -dokumentin (2012) ja Our Moment -tuoksun.

One Direction on voittanut kasoittain musiikkialan palkintoja vuoden tulokkaasta, parhaasta musiikkivideosta ja vuoden albumista parhaiden twiittaajien ja suosikkiparfyymin pokaaleihin. Vuonna 2014 One Direction teki historiaa ainoana bändinä, jonka neljä ensimmäistä albumia ovat kaikki peräkkäin nousseet julkaisuviikollaan Yhdysvaltain Billboard 200 -listan kärkeen. Bändistä on julkaistu myös kolme konserttielokuvaa.

Suosion huipulla

One Directionin valtava suosio on yllättänyt bändin, etenkin ulkomailla. “Emme odottaneet, että kukaan Iso-Britannian ulkopuolella tietäisi, ketä olemme. Tämä on ollut ihan uskomatonta”, Zayn Malik kertoo Jimmy Kimmelin ohjelmassa. Mirror-lehden mukaan eräs innokas fani piileskeli kesällä 2012 roskiksessa neljä tuntia vain tavatakseen pojat.

One Direction on yksi maailman suosituimpia yhtyeitä. Kukaan bändin jäsenistä ei ole ilmaissut halua ryhtyä soolouralle, mutta levy-yhtiö odottaa heidän ennen pitkää tekevän niin. “Bändit eivät pysy yhdessä ikuisesti. Uskon, että he tekevät vielä kaksi studioalbumia yhdessä”, levy-yhtiön pomo Simon Cowell kertoo Daily Starissa elokuussa 2014. One Direction kommentoi huhuja Top of the Pops -lehdessä lupaamalla tehdä uuden levyn joka vuosi. “Rakastamme sitä, mitä teemme, eikä meillä ole aikomuksia muuttaa mitään”, Liam sanoo haastattelussa.

One Directionin faniposti

Lue kaikki One Directionista!

Kommentoi »