Demi

Omenapiirakkaa rapeasti

Omenapiirakkaa rapeasti

Resepti: Omena, kinuski ja pähkinät muodostavat syksyn parhaan piirakan.
Teksti Ida Valpas
Kuvat Joonas Vuorinen
Mainos

Omenapiirakka

Omenatäyte

4 omenaa

1 rkl sitruunamehua

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl vehnäjauhoja

1 tl kanelia

Pohja

125 g voita

1,5 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

½ dl sokeria

½ dl kylmää vettä

Muruseos

50 g voita

2 dl kaurahiutaleita

100 g pekaanipähkinöitä

½ dl sokeria

Pinnalle

1 dl kaupan kinuskikastiketta

Ohjeet

1. Kuori ja paloittele omenat. Sekoita ne mausteiden kanssa ja jätä maustumaan.

2. Nypi pehmennyt voi, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Lisää vesi ja pyöräytä käsin nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli ympyrän muotoon suoraan leivinpaperille. Ripottele pinnalle hieman jauhoja, jottei taikina tartu kaulimeen tai sormiin. Nostele päälle omenat.

3. Sulata voi ja sekoita se kaurahiutaleiden, rouhittujen pähkinöiden ja sokerin kanssa. Kaada seos pinnalle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetken ja lorauta pinnalle kinuskikastiketta. Koristele halutessasi kokonaisilla pekaanipähkinöillä. Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Julkaistu: 20.9.2013