Omenapiirakka
Omenatäyte
4 omenaa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
Pohja
125 g voita
1,5 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
½ dl kylmää vettä
Muruseos
50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
100 g pekaanipähkinöitä
½ dl sokeria
Pinnalle
1 dl kaupan kinuskikastiketta
Ohjeet
1. Kuori ja paloittele omenat. Sekoita ne mausteiden kanssa ja jätä maustumaan.
2. Nypi pehmennyt voi, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Lisää vesi ja pyöräytä käsin nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli ympyrän muotoon suoraan leivinpaperille. Ripottele pinnalle hieman jauhoja, jottei taikina tartu kaulimeen tai sormiin. Nostele päälle omenat.
3. Sulata voi ja sekoita se kaurahiutaleiden, rouhittujen pähkinöiden ja sokerin kanssa. Kaada seos pinnalle.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetken ja lorauta pinnalle kinuskikastiketta. Koristele halutessasi kokonaisilla pekaanipähkinöillä. Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.