Demi

Oman animaatiosarjan tehnyt Tuomas Toivainen: "Pitää kirjoittaa siitä, minkä tuntee"

Oman animaatiosarjan tehnyt Tuomas Toivainen: "Pitää kirjoittaa siitä, minkä tuntee"
Rovaniemeläinen Tuomas Toivainen, 17, on tehnyt Hullu - hullumpi - yläaste -animaatiosarjan kokonaan itse. Demi haastatteli nuorta animaattoria.
Julkaistu: 29.7.2015

Kauan olet tehnyt animaatioita?

Olen aina pitänyt piirtämisestä. Ensimmäinen tekemäni animaatiofilmi oli yläasteen kuvataideopintojen päättötyö Karin enkelit. 

Miten päädyit tekemään omaa sarjaa Ylelle?

Ysiluokalla tekemäni animaatio esitettiin koulun kevätjuhlissa. Yksi vanhemmista oli yleläinen ja laittoi filmin eteenpäin. Yle kiinnostui heti.

Mistä sait ideasi?

Pitää kirjoittaa aiheista, jotka tuntee hyvin. En tässä iässä oikein voisi tehdä viiltävää poliittista satiiria uskottavasti. Oli luontevaa valita tapahtumapaikaksi yläaste.

Millä ohjelmilla teet sarjaa?

Piirrän hahmot käsin. Sitten siirrän ne AnimeStudioon. Ohjelma tekee hahmoista ikään kuin nukkeja, joita voi ohjailla mielensä mukaan. Leikkaan elokuvat Sony Vegas Pro -ohjelmalla ja musiikit teen FL Studiolla.

Kuinka paljon animaation tekeminen vie aikaa?

Kun sovimme Ylen kanssa sarjan tekemisestä, aloin työstää sarjaa päivittäin. Syksystä lähtien olen työskennellyt aamusta iltaan sarjan parissa ja koettanut hoitaa lukio-opintojani samalla.

 

Ketkä inspiroivat sinua?

Animaatioista South Park oli iso vaikuttaja. Ihailen sen satiiria ja tarinankerrontaa. Sketsiviihteestä suosikkejani ovat Kummeli ja Spede.

Mikä oli parasta animaation tekemisessä?

Kun sarjan tekee alusta loppuun itse, siitä saa juuri sen näköisen kuin itse haluaa. 

Miksi Hullu - hullumpi - yläaste -sarjaa kannattaa katsoa?

En usko, että tällaista sarjaa voitaisiin tehdä milloinkaan muulloin kuin nyt. Läpät osuvat, sillä ne kertovat juuri tästä ajasta.

Hullu - hullumpi - yläaste -sarja Summerissa 29.7.-7.8. joka arkipäivä klo 11. Uusinta klo 16. Sarjan ensimmäiset 6 jaksoa löytyvät jo Yle Areenasta.

Lue myös: Mangapiirtäjää seurataan kuin rocktähteä

Kommentoi »