Demi

Ole osa porukkaa

Ole osa porukkaa
Eikö sinulle kerrottu, kun kaverit tekivät jotain kivaa? Luultavasti he vain eivät hoksanneet. Ennen kuin suutut, mieti näitä kolmea asiaa.
Julkaistu: 19.3.2013

1. Epävarma mieli. Sinusta saattaa tuntua, että mehukas juoru perjantain bileistä on kerrottu kaikille muille ensin. Tai että muiden hihittely koskee sinun uusia kenkiäsi. On todennäköistä, että asia vain paisuu sinun päässäsi, koska olet epävarma. Muut eivät ehkä kerta kaikkiaan ole tulleet ajatelleeksi, että et ollut paikalla, kun juoru kerrottiin ensimmäisen kerran tai kun päätettiin lähteä hampurilaiselle. Hihittelykin luultavimmin koski jonkun omaa mokaa.

2. Aina ei pääse mukaan. Elämään kuuluu, että kivoja hetkiä porukassa jää väliin. Parhaimmillaan joku huomaa juuri sinun puuttuvan ja soittaa sinut mukaan. Jos niin ei käy, se ei kuitenkaan tarkoita, että sinut olisi suljettu porukan ulkopuolelle.

3. Muista luottamus. Paras tapa pysyä mukana jengissä on nujertaa sisälläsi piipittävä ”olen syrjitty, nyyh” –ääni, sillä se rasittaa ystävyyttä. Jos pahoitat mielesi aina, jos kaverit ovat tehneet jotakin ilman sinua, kavereistasi alkaa ehkä tuntua, että sinulle ei kannata kertoa juttuja. Ystävyyteen kuuluu luottamus siitä, että kaverit haluavat olla kanssasi eivätkä juonittele sinua vastaan. Iloitse kavereille tapahtuneista asioista ja siitä, että he haluavat jakaa ne kanssasi.

FOMO! Ilmiölle on myös nimitys: FOMO eli Fear of missing out – pelko siitä, että jotain jää kokematta, kun ei ole paikalla.

PS. Kiusaamista ja järjestelmällistä ulkopuolelle jättämistä ei saa vähätellä! Se on kuitenkin eri asia kuin pelkkä tunne ulkopuolisuudesta.

Usko tai älä, moni tuntee itsensä yksinäiseksi.

Kommentoi »