Nightmare 2 – Painajainen jatkuu

Nightmare 2 – Painajainen jatkuu
Tuttua pelottelua
Julkaistu: 16.1.2015

Jiri (Mikko Parikka) on perustanut kesäbaarin pienelle lomasaarelle ja kutsuu ystävänsä käymään. Leppoisa tunnelma alkaa kuitenkin säröillä heti alussa, kun käy ilmi, että laivasta pudonneen Sampon (Sampsa Tuomala) sisko on myös töissä saarella. Peppi (Sara Parikka) vaipuu synkkiin mietteisiin. Pian saarella alkaa tapahtua outoja asioita, ja Peppi on varma, että joku on tullut kostamaan hänelle Sampon kohtalon. Loppuuko painajainen koskaan?

Salatut elämät -sarjaan pohjautuvassa elokuvassa vallitsee melko painostava ilmapiiri, mutta mukaan on liitetty kome­diaa pehmentämään tunnelmaa. Esimerkiksi Jannen ja Talen (Hemmo Karja ja Emil Hallberg) kommellukset ovat viihdyttävää seurattavaa. Jannen sankarillinen pelastusoperaatio, joka päättyykin lampolan jätesäiliöön, naurattaa kaiken pelottelun keskellä.

Jännittävään ja vauhdikkaaseen tarinaan on helppo päästä mukaan, sillä katsojille näytetään takaumia ensimmäisestä elokuvasta. Loppupuolella takaumia alkaa kuitenkin kasaantua niin paljon, että niistä tulee jo ähky. Myös toistuva metsässä juokseminen ja nuorten jatkuva eksyminen toisistaan alkaa lopulta tympiä. Klassisen kauhuelokuvan keinot tuntuvat liian nähdyiltä ja tekevät elokuvasta tahattoman koomisen.

Elokuvan juoni kulkee tasaisesti kohti loppuhuipennusta, joka on tietysti naamarin takana piilottelevan murhaajan paljastuminen. Ratkaisun hetkeä on kuitenkin pitkitetty liikaa, ja tunnelma ehtii lopahtaa. Loppu vaikuttaa aluksi onnelliselta, mutta onko se sittenkään? Ratkaisu vihjaa kolmannen osan mahdollisuudesta. 

Kommentoi »