Demi

Nälkäpelin Rue on seuraava idolisi — 10 syytä, miksi häntä kannattaa fanittaa

Nälkäpelin Rue on seuraava idolisi — 10 syytä, miksi häntä kannattaa fanittaa
Nälkäpelissä traagisen kohtalon kokenut Rue on kasvanut aikuiseksi. Näyttelijä Amandla Stenberg nähdään pääroolissa romanttisessa elokuvassa Kaikki kaikessa.
Julkaistu: 24.5.2017

Elokuvassa Kaikki kaikessa (2017) harvinaista sairautta poteva Maddy tapaa ulkomaailmassa elävän Ollyn (Nick Robinson), joka löytää tiensä eristyksissä elävän tytön sydämeen.  

18-vuotias Amandla on Maddyn roolissa vasta uransa alkutaipaleella, mutta rohkea näyttelijä on ehtinyt saavuttaa jo paljon.Tässä 10 faktaa, joita et välttämättä tiennyt Amandlasta.

1. Amandla on avoimesti muunsukupuolinen ja biseksuaali. Hän kertoi biseksuaalisuudestaan Teen Voguen Snapchatissa ja puhui siitä, kuinka tärkeää on olla oma itsensä. ”Tässä minä olen, omana itsenäni ja haavoittuvaisena. Mutta näin minä opin ja kasvan. Se on prosessi”, Amandla snäppäsi.

2. Amandla on tehnyt Disneylle mallintöitä. Kun Amandla oli vasta neljävuotias, hänet bongattiin Disneyn kuvauksiin. Pian sen jälkeen Amandla teki ensimmäisen elokuvaroolinsa toimintaleffassa Colombiana (2011).

3. Ms. Foundation for Women palkitsi Amandlan vuoden 2015 Feminist Celebritynä eli julkkisfeministinä. ”Luulin, että minun tulee olla ylpeä nainen ollakseni feministi. Sitten tajusin, että voin olla ylpeä naisista, vaikka en itse tuntisi olevani vielä kokonainen”, Amandla kommentoi Teen Voguelle.

4. Amandla on antanut äänensä Black Lives Matter -järjestölle. Järjestön tarkoitus on muun muassa ehkäistä tummaihoisiin kohdistuvaa syrjintää. “Millainen Amerikka olisikaan jos rakastaisimme tummaihoisia ihmisiä yhtä paljon kuin heidän kulttuuriaan?”, Amandla pohti Voguessa.

5. Hänen veressään on grönlantilaista inuiittiperintöä. ”Amandla” taas tarkoittaa zulun ja xhosan kielillä voimaa.

6. Amandla on lahjakas muusikko. Hän soittaa viulua, rumpuja ja kitaraa. Lisäksi hän lauloi Kaikki kaikessa -elokuvan soundtrackille coverin Mac DeMarcosin biisistä ”Let My Baby Stay”. Hän ohjasi ja editoi musiikkivideon itse.

7. Beyoncé on Amandlan ihailija. Kaikki alkoi siitä, kun Amandla teki cameo-roolin Queen B:n Lemonade-albumin musiikkivideolla. “Kun tyttäreni Blue kasvaa isoksi, haluan hänen olevan kuin sinä”, Beyoncé sanoi.

8. Kaikki kaikessa -elokuvaa filmatisoidessa Amandla tunsi oikeasti pientä suljetun paikan kammoa, niin kuin päähenkilö Maddy. ”Tunnelma oli välillä todella klaustrofobinen. Se oli kuitenkin siistiä, koska se mahdollisti kaikenlaisten tunteiden tutkiskelun”, Amandla kertoo Popsugarin jutussa.

9. Amandla on nimetty kaksi kertaa yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista teineistä. Time-lehti valitsi hänet sekä vuonna 2016 että 2015.

10. Amandla on ideoinut ja kirjoittanut yhdessä Stranger Comicsin kanssa sarjakuvasarjan. Niobe: She Is Life on tarina orvosta tonttutytöstä, jonka tarina pohjautuu Amandlan elämään ja kokemuksiin. “Olen vähän nörtti, joten on mahtavaa tehdä fantasiaa. Projekti oli todella jännittävä”, hän kertoi CBR:lle.

Lue lisää: 

Kommentoi »