Demi

Näin vältät joulustressin

Näin vältät joulustressin
Joulu ei ole vain lempeää idylliä. Monille se on stressaavaa aikaa. Tässä kolme viime hetken vinkkiä joulustressin välttämiseen.
Julkaistu: 18.12.2014

1. Hengähdä.

Jos lahjat ovat vielä hankkimatta, älä juoksentele ympäriinsä kuin päätön kana. Istu alas, lämmitä mukillinen glögiä ja askartele (kirjoita) lahjakortit. Anna kaverille jätskiannos- tai aterialahjakortti hampurilaisbaariin, äidille hemmotteluaamiainen kahvilassa tai kotona, mummolle säännöllisiä kyläilyjä tai puhelinsoittoja ja kotiapua. Nuorempi sisarus ilahtuu varmasti, jos saa viikonlopun iltapäivä leikkiaikaa toivomansa leikin parissa.

2. Auta.

Jos läheisiäsi näyttää stressaavan, tarjoudu avuksi. Kysy myös, voisiko ruuat tai ainakin osan niistä ostaa tällä kertaa valmiina tai voisiko joulusiivouksen toteuttaa vain pintapuolisesti: vessan siivous, suurpiirteinen imurointi ja ylimääräisten tavaroiden piilottaminen saavat ihmeitä aikaan.

 Jos apuasi ei tarjouksesta huolimatta kaivata eikä ideasi stressaavien hommien helpottamiseksi saa vastakaikua, älä välitä. Perinteet ovat monille niin tärkeitä, että he toteuttavat niitä hampaat irvessä. Kirjoita tilanne muistiin ja esitä parannusehdotukset ensi vuonna hyvissä ajoin ennen kuin joulupaineet alkavat. Miltä kuulostaisi matka lämpimään ensi vuonna - tai risteily? 

3. Hengitä syvään.

Kaiva esiin parhaat rentoutusharjoitukset ja päätä suhtautua muiden kireään pinnaan ja hössötykseen tyynesti. Jos perheen mauttomat joulukoristeet, ärsyttävät traditiot tai tylsät sukulaiset hermostuttavat, päätä selvitä voittajana pysymällä rauhallisena. Jos tiedät, että vaikkapa lautapeli, yhteislaulu tai perinteinen jouluelokuva rauhoittaa tilanteen, ehdota sitä. Kuuntele välillä lempimusiikkiasi luureista tai katso hauskoja videoita YouTubesta. Joulu on vain kerran vuodessa ja kestää muutaman päivän. Huh!

+2. Pari vinkkiä demittäjiltä.

"Syön vain tarpeeksi pipareita, niin kyllä se siitä!"

"Minulla ei ole stressiä, koska tiedän, että joulusta tulee ihana."

Täältä löydät neuvoja rentoutumiseen. Ne auttavat jaksamaan koulun lisäksi myös joulussa.

Kommentoi »