Demi

Näin teet joulukoristeet itse

Näin teet joulukoristeet itse
Joulukalenteri: Ovatko perheesi joulukoristeet nähneet jo parhaat päivänsä? Itse tehdyillä koristeilla loihdit kotiisi raikkaan ilmeen.
Julkaistu: 9.12.2014

Söpö sydännauha

Tarvikkeet:

  • huopaa (kahta eri väriä)
  • pumpulia tai vanua
  • neula
  • lankaa
  • narua

1. Leikkaa A4 kokoinen huopa-arkki kahtia pituussuunnassa. Taita puolikas kolmeen osaan ja leikkaa taitteista niin, että saat kolme pientä neliötä. Taita neliö kaksin kerroin niin, että siitä muodostuu kolmio. Sydämistä on helpompi tehdä samanlaisia, jos leikkaat kolmiosta kaksi kulmaa pois. Voit myös leikata kankaasta sydämenmuotoisia paloja.

2. Ompele suoria pistoja sydämen reunoja pitkin. Kun olet ommellut sydämen molemmat kaaret, täytä se esimerkiksi pumpulilla tai vanulla. Ompele loppuun. Leikkaa ylimääräinen kangas reunoilta.

3. Pujota naru paksuun neulaan ja tee loppuun solmu. Sujauta naru neulan avulla sydämen kaarien läpi. Ennen ensimmäistä sydäntä kannattaa jättää pätkä narua, jotta nauhan kiinnittäminen on helpompaa. Tee sydämen molemmille puolille naruun solmut, jotta sydän ei pääse liikkumaan nauhassa. Tee naruun solmu siihen kohtaan, johon haluat seuraavan sydämen tulevan. Pujota seuraava sydän, toisenvärinen kuin ensimmäinen. Toista, kunnes kaikki sydämet ovat nauhassa. Jätä loppuun yhtä pitkä pätkä narua, kuin alkuun ja solmi pää.

Vinkki: Voit myös ommella sydämiin tekstiä samalla taktiikalla, millä ompelit sydämien reunat.

Modernit kuusenpallot

Tarvikkeet:

  • narua
  • vesi-ilmapalloja
  • askarteluliimaa
  • vettä

1. Puhalla ilmapallot. Palloista tulee pyöreämpiä, jos ilmapalloja ei puhalla aivan täyteen. Sido narun pää pallon suuaukon ympärille ja lähde kiertämään narua pallon ympäri sikin sokin. Mitä enemmän narua käytät, sitä tiheämpi pallosta tulee. Palloa ei kuitenkaan kannata peittää kokonaan narulla, sillä se helpottaa loppuvaihetta. Kun narua on tarpeeksi, tee siitä silmukka ja solmi kiinni lähelle ilmapallon suuaukkoa.

2. Aseta harjanvarsi tai muu keppi kahden tuolin väliin. Ripusta pallot roikkumaan silmukoista keppiin. Levitä sanomalehteä kepin alapuolelle.

3. Sekoita noin kolme ruokalusikallista liimaa kolmeen desiin vettä. Sudi seosta palloon niin, että kaikki sen ympärille pyöritetty naru kostuu. Jätä pallot roikkumaan ja anna kuivua yhden vuorokauden.

4. Kokeile seuraavana päivänä, että pallot ovat kuivuneet kauttaaltaan. Poksauta ilmapallo neulalla ja nappaa se pois esimerkiksi pinsettien avulla. Jos naru on lähtenyt purkautumaan, ompele se parilla pistoksella kiinni.

Vinkki: Ripottele palloihin glitteriä liimaseoksen levittämisen jälkeen.

Kommentoi »