Demi

Näin selviät erosta

Näin selviät erosta
Demi neuvoo: Eroaminen on rankkaa, olit sitten jätetty tai jättäjä. Onneksi suru hiipuu lopulta ja tilanteesta voi jopa vähän nauttia.
Julkaistu: 17.9.2013

Jättäjä, muista nämä

Milloin? Päiväsaikaan. Yö saa kaiken tuntumaan dramaattisemmalta kuin tilanne oikeasti on. Jos on eronnut yöllä, saattaa aamulla tuntua siltä, että ero olikin vain pahaa unta. Vältä myös eroamista humalassa tai kesken riidan. Silloin tekee helposti ylilyöntejä, jotka saattavat kaduttaa seuraavana päivänä.

Missä? Kotona tai ainakin kahdestaan. On reilua antaa toisen itkeä ja huutaa ilman, että hänen täytyy miettiä, mitä ulkopuoliset ajattelevat. Pyri myös puhumaan erosta kasvokkain. Eroa puhelimessa vain olosuhteiden pakosta, esimerkiksi etäsuhteessa. Tai jos tekee mieli loukata toista verisesti.

Miten? Tosissaan. On raukkamaista jättää vastaamatta viesteihin ja puheluihin ja antaa jutun vain vähitellen laimentua pois. On myös julmaa antaa tyypille toivoa siitä, että ehkä joskus palaisitte yhteen, jos et oikeasti ajattele niin.

Älä mokaa eron jälkeen

Vaatii tahdonvoimaa olla stalkkaamatta eksäänsä eron jälkeen netissä. Siitä tulee kuitenkin vain paha mieli, joten poista hänen kuulumisensa Facebookin uutisseinältä. Jos pelkäät soittavasi hänelle epätoivoisia puheluita, poista hänen numeronsa kännykästä.

On ok valittaa tyypistä ensimmäiset viikot. Jossain vaiheessa eksästä puhumiselle pitää kuitenkin panna piste. Tee se sekä ystäviesi että oman itsesi takia. Jos olette olleet eksän kanssa läheisiä ja tiedätte toistenne suurimmat salaisuudet, älä kerro hänen juttujaan eteenpäin, vaikka kuinka tekisi mieli kostaa. Eksältä saatuja lahjoja ei tarvitse palauttaa, mutta lainatavarat kannattaa hakea pois mahdollisimman nopeasti.

Ilo irti erosta

Eroaminen on melkein aina inhottavaa, mutta siitä on mahdollista myös nauttia.

Sympatiapisteet kotiin. Kerrankin saat olla rehellisesti surullinen ja valittaa murhettaan kamuille. Ero voi myös tiivistää kaveriporukkaanne: kun yksi kärsii sydänsuruista, koko jengi yhdistää voimansa auttamaan.

Nauti surussa piehtaroimisesta. Surullisen musiikin kuunteleminen, valokuvien selailu ja muistoissa rypeminen tuntuvat alkurysäyksen jälkeen ihanan dramaattisilta.

Hyödy elämänmuutoksesta. Kokeile uusia harrastuksia ja hengaa uusien kavereiden kanssa. Sinulla on siihen aikaa, etkä ole enää seurustelukumppanille tilivelvollinen.

Ole häikäisevä. Kukapa ei haluaisi näyttää upealta eksänsä edessä? Sinkkuna saat uutta puhtia käydä kampaajalla ja muuttaa tyyliäsi kiinnostavaan suuntaan.

Vapaudu ja hullaannu. Flirttaile ympäriinsä, pyydä kiinnostavia tyyppejä rohkeasti kahville ja juhli kamujen kanssa.

Kun tapaat eksän ensimmäisen kerran

1. Oikaise ryhtisi, kokoa itsesi ja pidä pokka. Kohtaaminen on hetkessä ohi ja voit murtua vaikka nurkan takana.

2. Älä vaihda kadun puolta vaan moikkaa reilusti. Yritä olla mahdollisimman neutraali.

3. Sinun ei tarvitse jäädä juttelemaan kuulumisiasi, etenkään jos tilanne ahdistaa. ”Minulla menee tosi hyvin” -kehumiset ovat yleensä läpinäkyviä.

4. Jos entisesti välttelee sinua tahallaan, älä loukkaannu. Luultavasti hänellä on edelleen niin paljon tunteita pelissä, ettei hän uskalla tai pysty kohtaamaan sinua.

Juttu on julkaistu Demin numerossa 7/2011.

Kommentoi »