Demi

Näin saat tanssiparin

Näin saat tanssiparin
Demi neuvoo: Puuttuuko sinulta pari vanhojentansseihin tai vaikka ysien päätöstanssiaisiin? Näin löydät sopivan tyypin ja pyydät häntä pariksesi.
Julkaistu: 23.7.2014

Emma Stone ja Colin Firth ovat tanssin pyörteissä Woody Allenin elokuvassa Magic in the Moonlight.

Ryhdy toimeen. Jos parin etsiminen stressaa, voi tulla houkutus lykätä metsästyksen aloitusta. Se kuitenkin vain vaikeuttaa asiaa, koska potentiaaliset parit harvenevat ja stressi pahenee entisestään. Parin löytää vain, jos tekee asian hyväksi jotain. Pariksi pyytäminen voi jännittää etukäteen, mutta oikeasti yksinkertaisen kysymyksen esittämisessä ei ole mitään kamalaa.

Älä pelkää pakkeja. Pakkien saamisessa ei ole mitään noloa. Tuskin itsekään pidät muita pakkien saajia luusereina. Kieltäytymistä ei myöskään kannata ottaa henkilökohtaisesti. Toisella saattaa olla jo pari tai mielessä ihastus, jota hän aikoo lähestyä. Ujo tyyppi ehkä toivoo parikseen jotakuta, jonka hän tuntee hyvin. Joka tapauksessa hän on todennäköisesti imarreltu siitä, että ajattelit häntä. Kysymällä et menetä mitään. On paljon ikävämpää, jos potentiaalinen pari menee sivu suun siksi, että pelkäsit tulevasi torjutuksi.

Kysy tuntematonta. Koulun tanssit ovat loistava tilaisuus saada uusia kavereita.  Monet tanssivat esimerkiksi vanhojentanssit sellaisen tyypin kanssa, jonka kanssa he eivät ole koskaan ennen jutelleet. Jos tiedät rinnakkaisluokkalaisen tai matikanryhmäläisen, jolla ei vielä ole paria, pyydä häntä rohkeasti partneriksesi. Tuntematonta kannattaa lähestyä ennemmin kasvotusten kuin viestillä, koska niin annat itsestäsi reippaan ja helposti lähestyttävän kuvan. Tanssiparin etsiminen on monille pojille yhtä stressaavaa kuin tytöille, joten tuntematon saattaa hyvinkin ilahtua kysymyksestäsi.

Lähesty oikein. Kun esität kysymyksen, paras asusteesi on hymy. Unelmien tanssipari on nimittäin rento tyyppi, jonka kanssa on kiva viettää aikaa. Vältät kiusallisuuden, kun annat myös mahdollisuuden kieltäytyä kohteliaasti. Sano esimerkiksi: "Ymmärrän hyvin, jos olet jo sopinut jonkun muun kanssa tai et ole vielä miettinyt koko tansseja." Voit myös sanoa, ettei asiasta tarvitse sopia heti vaan voitte jutella myöhemmin lisää.

Luota opettajaan. Vanhojentanssikurssille voi mennä ilman pariakin. On opettajien tehtävä huolehtia, että kaikille löytyy pari. Jotkut lukiot tekevät esimerkiksi yhteistyötä varuskuntien kanssa. Lukiossa useimpien kaveripiiri koostuu koulukavereista, joten harvalla on lopulta koulun ulkopuolista poikaystävää tai kaveripoikaa. Opettajan apuun luottaminen ei ole häpeä. On aivan ok tanssia toisen tytön kanssa.  Koulun tansseissa on kyse nimenomaan tanssien oppimisesta ja hauskanpidosta, ja kokemus voi vahvistaa ystävyyttä entisestään. Pääset kyllä pyörähtelemään myös poikien kanssa, koska joissain tansseissa vaihdetaan pareja. Vaikkei opettajan löytämä pari olisi unelmiesi deitti, saat kuitenkin oppia tanssit, laittautua ja viettää ihanan päivän.

Pyydä konkaria. Jotkut pojat tykkäävät vanhojentansseista niin paljon, että he käyvät tanssimassa joka vuosi ysiluokalta parikymppisiksi. Kysy kavereilta, onko heillä tuttuja, jotka tykkäävät tanssia. Tai olisiko vanhempiesi tuttavalla tai työkaverilla sopiva lapsi? Voit tanssia myös vaikka serkun, naapurin tai harrastuskaverin kanssa. Mitä laajemmat verkot, sitä todennäköisemmin nappaa.

Unohda nirsoilu. Tanssiparin ei tarvitse olla unelmien seurustelukumppani vaan tyyppi, jonka kanssa on hauska tanssia. Sinua taatusti harmittaa myöhemmin, jos skippaat tanssin pikkuisen epämieluisan parin takia. Koulun tanssit ovat ainutlaatuisia kokemuksia, joissa ollaan ennen kaikkea porukalla eikä kahdestaan parin kanssa.

Gifit: Giphy

1 kommentti