Demi

Näin peseydyt oikein

Näin peseydyt oikein
Demi neuvoo: Kuinka usein hiukset pitää pestä? Miksei alapäätä saa saippuoida? Näppärä kehonpesuopas kertoo.
Julkaistu: 4.9.2014

Kuinka usein hiukset pitää pestää?

Hiukset likaantuvat, koska päänahka erittää talia. Monien täytyy pestä hiukset joka päivä, harvalle riittää pari kertaa viikossa. Liian harvoin pestyt hiukset näyttävät rasvaisilta, haisevat ja kutisevat tyvestä. Pese silloin tällöin hiukset sampoolla kahteen kertaan. Kostuta hiukset kädenlämpöisellä vedellä. Levitä 1−2 teelusikallista sampoota ensin sormiin ja sitten päänahkaan. Pese ensin muotoilutuotteiden jämät ja enimmät liat hiuksista. Huuhtele ja pese uudelleen sampoolla niin, että keskityt päänahkaan. Vaahdota, huuhtele ja viimeistele hoitoaineella.

Miten puhdistan kasvojen ihon?

Kasvoihin kulkeutuu ilmansaasteita ja likaa. Pese ne joka ilta, vaikket olisi meikannut. Valitse puhdistusaine ihotyyppisi mukaan. Aamuisin riittää kasvojen huuhtelu vedellä.

Miten puhdistan korvat vanupuikolla?

Huuhtele korvat ja korvien takaosa mieluiten päivittäin lämpimällä vedellä, sillä niihin kertyy helposti likaa. Putsaa korvien poimut tarvittaessa suihkun jälkeen varovasti vanupuikolla. Älä työnnä puikkoa korvakäytävään, koska korvavaha kulkeutuu helposti syvemmälle ja korvakäytävän ohut iho ärsyyntyy vanupuikolla putsaamisesta.

Pitääkö vartalo pestä suihkugeelillä?

Hiki haisee, koska ihon bakteerit hajottavat sitä. Bakteerien määrä ja samalla haju lisääntyy, jos iho on likainen. Pese koko vartalo nestemäisellä suihkusaippualla ainakin pari kertaa viikossa ja aina saunan jälkeen. Muuta vartaloa runsaammin hikoavat kainalot on hyvä pestä päivittäin saippualla. Suosi pesuainetta, jonka ph-arvo on noin viisi ja jossa on glyserolia tai muita ihoa pehmittäviä rasvoja.

Miten alapää kuuluu pestä?

Valkovuotoa ja muita eritteitä kertyy sukuelinten ja peräaukon alueelle. Alapää täytyy pestä ainakin kerran päivässä, jotta lika ei aiheuta hajua ja tulehduksia. Putsaa ensin kädet saippualla ja suihkuta sitten alapäätä pelkällä kädenlämpöisellä vedellä. Älä koskaan pese alapäätä pala- tai suihkusaippualla, sillä ne kuivattavat intiimialueen herkkää ihoa. Pese ihopoimut ja häpyhuulien välit huolellisesti. Kuukautisten aikana alapää täytyy pestä aina, kun se tuntuu likaiselta. Muista kohtuus, sillä liian tiheä pesu aiheuttaa kutinaa ja altistaa tulehduksille.

Miten estän jalkoja haisemasta hielle?

Pese jalat päivittäin saippualla mieluiten päivittäin. Jos olet kävellyt ulkona paljain jaloin tai hikoillut paljon, voit käyttää pehmeää harjaa, jolla saat kynnet ja varpaidenvälit puhtaiksi. Bakteerit muhivat märässä ja kosteat varpaidenvälit houkuttelevat jalkasientä, joten muista kuivata itsesi huolellisesti.

Kommentoi »