Demi

Näin pääset eroon tummista silmänalusista ja silmäpusseista

Näin pääset eroon tummista silmänalusista ja silmäpusseista
Demi neuvoo: Lääkäri kertoo, mistä renkaat silmien alla ja silmäpussit johtuvat ja mikä oikeasti auttaa niihin.
Julkaistu: 25.11.2014

Mistä tummat silmänaluset johtuvat?

Osalla ihmisistä silmänaluset ovat luonnostaan tummat. Tällöin iho on silmän alla hyvin ohut, jolloin verisuonet ja muut kudokset kuultavat ihon läpi.

Sairauden vuoksi ja pitkän valvomisen jälkeen kenen tahansa silmänaluset voivat näyttää tavallista tummemmilta. Tällöin kasvojen iho on kalpea heikon pintaverenkierron vuoksi ja tumma väri silmien alla korostuu siksi.

Miten silmänalusia voi vaalentaa?

Poppaskonsteja silmänalusten vaalentamiseen ei ole, vaan oikeastaan ainoa keino välttää tummia silmänalusia on nukkua noin kahdeksan tunnin yöunet. Lue, miten torkutat oikein ja miksi yöllä nukkuminen virkistää enemmän kuin päivällä.

Tummia silmänalusia voi halutessaan meikata piiloon peitevoiteella. Esimerkiksi IdaDoran Color Correcting Concealer -peiteväripaletin, 21,50 €, Dark Circles -sävy peittää tummat silmänaluset tehokkaasti. Lue vinkit tummien silmänalusien piilottamiseen meikin avulla ja miksi ei kannata valita liian vaaleaa peitevoidetta.

Mistä silmäpussit johtuvat?

Silmäpussien iso koko voi olla perinnöllistä. Lisäksi silmäpussit saattavat näyttää isommilta silloin, kun kehossa on turvotusta. Esimerkiksi suolaisen ruuan jälkeen monilla voi tuntua turvotusta kasvoilla ja sormissa.

Myös kuukautisia edeltävät hormonimuutokset saattavat aiheuttaa silmäpusseja. Silmien turvotus voi johtua allergiasta tai silmätulehduksesta, mutta ne aiheuttavat myös muita oireita, kuten punoitusta tai rähmimistä.

Miten silmäpusseista pääsee eroon?

Vältä tuhdin suolaisen ruuan syömistä varsinkin ennen nukkumaanmenoa.

Silmäpussien turvotusta voi laskea myös hautomalla niitä aamuisin vaikka viileillä lusikoilla, kurkkuviipaleilla tai viileillä teepusseilla esimerkiksi vartin ajan.

Lähteet: Väestöliiton yleislääkäri Miila Halonen, Kauneus & terveys

Lue lääkärin vastaukset myös näihin kysymyksiin:

Apua-osiosta löydät lisää lääkärin vastauksia terveysaiheisiin kysymyksiin.

Kommentoi »