Demi

Näin opit seisomaan käsilläsi

Näin opit seisomaan käsilläsi
Harjoittele huolellisesti ja nosta jalat ilmaan! Käsilläseisonnasta saa rohkeutta, lisää voimaa ja paremman tasapainon.
Julkaistu: 1.11.2016

Mallia käsilläseisontaan näyttää suosikkitubettaja Eerika Haikonen.

Aloita käsilläseisonnan treenaaminen näistä apuliikkeistä. Toista sarjoja pari kertaa viikossa ja siirry seuraavaan liikkeeseen vasta, kun osaat edellisen.

1. Kuppiasento selinmakuulla.

Käy selinmakuulle ja paina alaselkä lattiaan jännittämällä vatsalihaksia. Pidä kädet kylkien vieressä ja nosta ylävartaloa. Nosta sitten myös jalkoja. Ristiselän pitää pysyä koko ajan lattiassa. Jos pystyt pitämään jalat suorina ilman että selkä notkistuu, vie kädet pään yläpuolelle.

Miksi harjoitella liikettä? Vahvistat keskivartaloa ja pakaroita ja opit pitämään kehon suorana.

2.  V-seisonta

Paina kädet ja jalat lattiaan niin, että kroppasi muodostaa käännetyn V-kirjaimen. Pidä niska suorana ja vatsa tiukkana. Kyynärpäät osoittavat kohti jalkoja. Nojaa eteenpäin ja tuo painoa käsille. Nouse samalla varpaille ja puske itseäsi käsillä lattiasta poispäin.

Miksi harjoitella liikettä? Saat tuntumaa käsilläseisontaan ja vahvistat koko kehon lihaksia.

3. L-seisonta

Asetu lattialle V-seisontaan mutta nosta jalat tuolille tai rappuselle. Pidä selkä suorana kämmenistä lantioon. Pidä lavat ja keskivartalo vahvoina.

Miksi harjoitella liikettä? Tuot painoa käsille ja treenaat ylävartalon oikeaa asentoa sekä vahvistat käsien ja keskivartalon lihaksia.

 

4. Kiipeäminen

Tuo kädet lattiaan hartioiden leveydelle ja nosta jalat matalalle seinää vasten. Kiipeä rauhallisesti jaloilla ylöspäin ja siirrä käsiä ja kehoa lähemmäs seinää. Pystyasennossa pidä alaselkä suorana, pakarat jännitettyinä ja työnnä itseäsi voimakkaasti pois lattiasta.

Miksi harjoitella liikettä? Alat hahmottaa oikean käsilläseisonta-asennon. Huomaat kuppiasennon harjoittelun tärkeyden.

 

5. Keräasento

Tuo kädet lattiaan ja ponnista selkäsi seinää vasten jalat koukussa ja selkä pyöreänä. Ojenna selkä suoraksi ja pidä vatsa vahvana.

Miksi harjoitella liikettä? Uskallat siirtää kehon painon kokonaan käsille turvallisesti seinän tukemana. Saat tuntumaa ponnistukseen ja keskivartalon hallintaan.

6. Ponnistus

Tuo kädet lattiaan. Ponnista kohti seinää toinen jalka edellä niin, että ponnistava jalka tasapainottaa liikettä. Jos haluat, koukista edellä oleva jalka ja ota sillä tukea seinästä. Ojenna sitten jalat suoriksi seinälle. Irrota jalkoja seinästä vuorotellen. Pidä selkä suorana ja keskivartalo vahvassa kuppiasennossa. Älä notkista selkää.

7. Loppuhuipennus

Hae keholle suora linja ja irrota molemmat jalat seinästä. Pidä keskikeho hallittuna. Älä päästä kyynärpäitä koukkuun, vaan pidä kädet vahvoina, jotta asento ei petä. 

Lue myös

Kommentoi »