Demi

Näin onnistut valokuvissa

Näin onnistut valokuvissa
Demi neuvoo: Unohda epäluonnollinen mutristelu. Valokuvaaja ja bloggaaja kertovat, miten onnistut kameran edessä.
Julkaistu: 13.10.2014

Selena Gomez luottaa valloittavaan hymyynsä.

Hymyile silmillä

Valokuvaaja Satu Nyström: Ilmeessä tärkeintä ovat eläväiset silmät. Ajattele poseeratessasi vaikka ihastustasi, niin katseesi tuikkii. Jos hymyilee pitkään, silmistä hiipuu hymy. Kokeile avata silmät vasta juuri ennen kuin kamera räpsähtää. Hymyttömässäkin kuvassa kannattaa miettiä ihania asioita, koska ilman iloisia silmiä näytät surulliselta.

White Trash Disease -blogin Natalia Tolmatsova: Kun aloitin bloggaamisen, minulla oli joka kuvassa sama kankea valokuvailme.Sitten tajusin, että kameran edessä voi olla ihan normaalisti. Perinteiset selfie-ilmeet näyttävät hölmöiltä ja vanhanaikaisilta. Aito hymy on aina freesi.

Viilaa asentoa

Satu: Tavallinen ryhti näyttää kuvassa lysähtäneeltä, joten suorista selkä kunnolla. Kannattaa tarkistaa, etteivät sormet käperry hassusti koukkuun. Jos pelkkä seisominen tuntuu epäluonnolliselta, kannattaa nojata johonkin. Kokeile rohkeasti eri asentoja. Jos kameran edessä jännittää, voit rentoutua riehumalla ja pomppimalla välillä.

Nata: Minusta kroppa näyttää tasapainoiselta, jos kääntää ylävartaloa hieman poispäin kamerasta. Seisominen vaikuttaa luonnolliselta, kun jättää mallityyliin toisen jalan vähän toista  taaemmaksi.

Piristä värillä

Satu: Vältä mustia ja valkoisia vaatteita. Monen suomalaisen iho on niin vaalea, että kasvot ylivalottuvat, jos musta vaate määrittää kuvan värejä. Valkoinen saa näyttämään kalpealta.

Nata: Olen huomannut, että sivustot haalentavat värejä, kun kuvia lataa nettiin. Kasvot heräävät eloon, jos niihin lisää pienen väripilkun, kuten huulipunaa.

Tarkkaile valoa

Satu: Ulkona varjossa on pehmeä valo, jossa iho näyttää tasaiselta. Sisällä on parasta kuvata ikkunan vieressä niin, että valo osuu kasvoille etuviistosta. Silloin silmiin tulee kaunis kiilto ja kasvojen toiselle puolelle lankeava varjo korostaa piirteitäsi. Useimpia kasvoja imartelee kuvakulma, jossa kamera on hieman yläviistossa.

Nata: Otan kokovartalokuvat niin, että kamera on vyötärön tasolla. Jos kuvaa silmän korkeudelta, ylävartalo korostuu ja jalat näyttävät lyhyiltä. Minulla on kuvissa usein sama poseeraus, mutta ne eivät toista itseään, koska tausta vaihtuu. On kiva etsiä kuvauspaikkoja luonnosta.

Kommentoi »