Demi

Näin löydät unelmafarkut, jotka ovat myös ekoteko

Näin löydät unelmafarkut, jotka ovat myös ekoteko
Tiesitkö, että tumma farkku on parempi valinta kuin vaalea? Tämä pikaopas kertoo, miten hankit lempipöksyt, jotka palvelevat pitkään.
Julkaistu: 7.9.2016

1. Valitse tummaa

Jos päädyt uusiin farkkuihin, valitse tummat. Mitä vaaleammat ja pehmeämmät farkut ovat, sitä enemmän niitä on jouduttu jälkikäsittelemään ja käyttämään vettä ja kemikaaleja. Tummat ovat siis ekologisemmat.

2. Tuunaa itse

Jos kaapistasi ei löydy trendikkäitä unelmafarkkuja, etkä halua ostaa uusia, muokkaa kirppislöydöistä tai kaapin perälle unohdetuista päivitetyt versiot. Vaatteiden tuunaaminen on paitsi ekoteko myös hauska harrastus, joka palkitsee joka kerta, kun kiskaiset pöksyt yllesi.

3. Tutki merkin taustat

Kehnoista työoloista tunnetuissa Pakistanissa ja Bangladeshissakin on jo sertifioituja farkkuvalmistajia, eli valmistusmaata ei kannata leimata automaattisesti.

4. Osta käytettyä

Kun ostat käytetyn vaatteen, sitä varten ei tarvita lainkaan uutta puuvillaa, kemikaaleja eikä vettä.

 

5. Kysy, pyydä ja vaadi

Jos kaikki farkunostajat alkavat kysyä myyjiltä ja valmistajilta tuotteiden alkuperästä, viesti menee perille. Vaikka myyjä ei tietäisi tuotantotavoista mitään, hän välittää terveisesi eteenpäin.

6. Osallistu vaatevallankumoukseen

Ota kuva farkkumerkistäsi ja lähetä se valmistajan Instagramiin hashtageilla #whomademyclothes ja #vaatevallankumous.

7. Älä pese liikaa

Farkkuintoilijat eivät pese vaan tuulettavat housujaan kuukausittain. Liika peseminen lyhentää farkkujen ikää ja lisää farkkuparin vesijalanjälkeä.  
Lähde: Kestävään kehitykseen erikoistunut Denim City -farkkusäätiö Amsterdamissa.

Lue myös 

Kommentoi »