Demi

Näin löydät oikean kokoiset rintaliivit

Näin löydät oikean kokoiset rintaliivit
Sopivat rintaliivit pitävät rinnat hyvin paikoillaan. Lisäksi liivit ovat niin mukavat, että sinusta tuntuu kuin rintaliivejä ei olisikaan.
Julkaistu: 9.6.2015

Mittaa rinnanympärys rintojen alta

Oikea ympärysmitta rintojen alta mitattuna on tärkeä, sillä rintaliivien kuuluu tukea rintojen alta, ei olkaimista. Tämä mitta on rintaliiveissä esiintyvä ympärysmitta (esimerkiksi B 75). 

Rintsikoiden kuuluu istua vaakatasossa: jos ympärys on liian iso eli  rintaliivivyö liian väljä, se nousee selästä ylöspäin.

Suurin osa suomalaisista luulee rintaliivien ympäryskokonsa olevan 75–80 (cm), mutta useimmilla se on paljon pienempi.

Tee näin: Mittaa itse tai pyydä asiantuntevaa myyjää mittaamaan rinnanympärys seuraavilla alusvaateostoksilla ja arvioimaan sinulle sopiva kuppikoko.

Mikä on oikea kuppikoko?

Rintaliivien kuppi on oikean kokoinen, kun rintasi mahtuvat hyvin liiveihin siten, että niihin ei jää tyhjää tilaa ja toisaalta rintasi eivät pursua yli kainaloiden alle tai kupin ulkopuolelle. Kuppikoon määrittää laskutoimitus, jossa rinnan korkeimman kohdan ympäryksestä vähennetään ympäryysmitta rinnan alta.

Alusvaatekaupassa ja tavaratalon alusvaateosastolla myyjä osaa auttaa sinua oikean kuppikoon valinnassa. Voit etsiä oikeaa kuppikokoa myös laskurin avulla. Sellainen on ainakin Lumingeriella ja Lindexillä. Kokotaulukoiden mitat ovat kuitenkin vain suuntaa antavia.

Eri merkkien koot ovat erilaisia. Myös saman merkin eriväriset ja -malliset rintsikat voivat olla erikokoisia. Siksi rintaliivejä pitää aina sovittaa ennen ostamista.

Mistä löydän tosi isoja tai tosi pieniä kuppikokoja?

Esimerkiksi nettikaupasta littlewomen.com ja daintylady.co.uk löytyy koon AAA-kuppeja. AA-kuppeja löytyy usein ketjuliikkeiltäkin, ja esimerkiksi Triumphilla on valikoimissa liivejä AA-kupista K-kuppiin. Nettikaupoissa tosin on se hankaluus, ettei liivejä pääse sovittamaan.

Lähde: Alusvaateketju Changen edustajan luento Demi-päivässä

Etkö saanut vastausta pulmaasi? Lue kaikki rinnoista Demin mahtavasta tietopaketista.

Kommentoi »