Demi

Näin kasvatat pitkät hiukset

Näin kasvatat pitkät hiukset
Demi neuvoo: Pitkien hiusten kasvattaminen vaatii kärsivällisyyttä. Vastaamme kolmeen kinkkiseen kysymykseen, jotka usein askarruttavat pitkistä hiuksista haaveilevaa.
Julkaistu: 26.1.2015
1. Miten kasvua voisi nopeuttaa?
Hiusten kasvua ei voi vauhdittaa, mitä ikinä ihmeaineet väittäisivätkään. Hiukset kasvavat kuukaudessa sentistä kahteen senttiä. Kasvutahti on määrätty geeneissä, eikä sitä vauhdita, vaikka nukkuisit pää alaspäin katosta roikkuen. Jotta hiukset säilyvät hyväkuntoisina, niitä on pakko tasoittaa välillä. Hiusten todellinen kasvutahti on siksi keskimäärin kymmenen senttiä vuodessa.
Älä koskaan selvitä takkuuntuneita hiuksia suihkussa repimällä vaan harjaa hiukset jo ennen suihkua rauhallisin vedoin luonnonharjasharjalla. Voit myös selvittää hiukset suihkussa hoitoaineen kanssa siihen tarkoitetulla harjalla. Tangle Teezer -harjat ovat siinä ylivertaisia. Harjaamisessa suihkun jälkeen auttaa hiuksiin jätettävä hoitoaine.
Vaihtele usein poninhännän tai nutturan paikkaa. Se estää hiuksia rasittumista yhdestä kohdasta. Älä koskaan sido hiuksia kuminauhalla vaan käytä hiuslenkkejä, jotka kuluttavat hiuksia mahdollisimman vähän. Löysät kasarihiusdonitsit ovat hiuksille lempeimpiä.
Hiusten kuntoon ja kasvamiseen vaikuttavat myös terveellinen ja monipuolinen ruokavalio. Muista siis syödä hyvin!
Talvitukan hoito-ohjeet.
2. Miten saan ohuet latvat paksummiksi?
Hiuksen elinkaari vaikuttaa siihen, miltä hiuksesi näyttävät kasvattamisoperaation jälkeen. Toisilla hiukset kasvavat jopa vuosia vanhemmiksi kuin toisilla. Tyypillisesti hius kasvaa kolmesta neljään vuotta. Mitä pidemmäksi hius kasvaa ennen kuin se asettuu lepovaiheeseen ja tippuu uuden hiuksen tieltä, sitä tuuheammat hiustesi latvat ovat pitkinä.
Jos hiustesi elinkaari on poikkeuksellisen lyhyt ja latvasi tuntuvat ohenevan silmissä kasvatusprojektin edetessä, kannattaa harkita hiuslisäkkeitä. Helpoin ja halvin vaihtoehto ovat irrotettavat poninhäntälisäkkeet.
Yleensä liruhiusten pelastamiseen riittävät oikein valitut, hiuksia tuuhentavat hoito- ja muotoilutuotteet. Valitse sampoo ja hoitoaine, jotka eivät latista tukkaa. ne tunnistaa yleensä sanasta volume purkin kyljessä.
Ohut ja lasimainen hius asettuu luonnostaan päätä myöten, jolloin se myös rasvoittuu nopeasti. Parhaita kohottajia ovat kuivasampoot, hiuspuuterit ja tyvikohottajat. Niiden lisäksi markkinoille on tullut kuivia puuterisuihkeita.
Näin föönaat itsellesi tuuheat hiukset.
3. Miten huonokuntoiset hiukset saa kiiltäviksi?
Värjääminen vaaleasta tummaan ja tummasta takaisin vaaleaan rasittaa hiuksia. Vaurioituneet tai katkeilevat hiukset on vaikea saada kasvamaan pitkiksi hyvännäköisinä.
Päätä, kumpi on sinulle tärkeämpää: hiusten jatkuva värjääminen vai niiden pituus ja kunto? Jos hiuksia on pakko värjätä, pidä väriä yllä värjäämällä pelkkä tyvi. Hiusten pituuksien sävyä kannattaa kirkastaa siihen tarkoitetuilla sampoilla ja hoitoaineilla sekä sävyttävillä tuotteilla, joissa ei ole hapetetta.
Käytä rakennepaikkaavia hiusnaamioita ja tehohoitoja sekä seerumeita ja öljyjä. Vaalennetuille hiuksille tarkoitetut sampoot ovat usein kaikkein hoitavimpia, ja niitä voi yleensä käyttää mille tahansa hiusvärille,
Kun hiukset ovat oikein huonokuntoiset, niitä on mahdoton hoitaa liikaa. Hiusnaamion lisäksi voi käyttää hiuksiin jätettävää hoitoainetta.
Tee itse helppo ja ylellinen naamio kuiville hiuksille.
Kommentoi »