Demi

Näin hoidat selän ja rintakehän finnejä

Näin hoidat selän ja rintakehän finnejä
Rinnan ja selän finnit kaipaavat samaa hoitoa kuin kasvojen finnit. Lue helpot hoito-ohjeet!
Julkaistu: 30.6.2015

Puhdista

Sekä kasvojen että vartalon finnit johtuvat bakteereista, eikä elämäntavoilla, kuten ruokavaliolla, ole vaikutusta niiden syntyyn. Finnejä hoidetaan samalla tavalla riippumatta siitä, missä ne sijaitsevat.

Iho on pestävä päivittäin vedellä ja pesunesteellä, ja iltaisin meikki on poistettava huolellisesti ennen nukkumaanmenoa.

Älä puristele

Yksittäisten finnien hoitoon ei tarvita lääkitystä, vaan niiden parantumista voi odotella rauhassa. Finnien puristelussa on syytä olla varovainen, eikä niihin kannata koskea likaisin sormin. Tulehdus voi muutoin ärhäköityä ja puristelusta syntyä näkyvä arpi.

Jos finnejä on paljon, voi ostaa akneiholle tarkoitettuja lääkevoiteita tai pesunesteitä apteekista. Tällaisia ovat esimerkiksi Basiron- pesuneste ja -geeli, joita voi käyttää myös rintakehään ja selkään.

Ei tarvitse kärsiä

Jos kotikonstit eivät auta ja finnit häiritsevät, kannattaa varata aika lääkärin vastaanotolle. Lääkäri voi tarvittaessa määrätä suun kautta otettavan lääkekuurin, jonka teho on parempi kuin iholle levitettävien lääkkeiden.

Asiantuntija: nuorisolääkäri ja seksuaalineuvoja Miila Halonen

Etkö saanut vastausta pulmaasi? Lue kaikki rinnoista Demin mahtavasta tietopaketista.

Lue myös

Kommentoi »