Demi

Näin erotut joukosta työnhaussa

Näin erotut joukosta työnhaussa
Kesätyön etsinnässä persoonallisuus on yhtä tärkeää kuin hyvä hakemus Erotu eduksesi!
Julkaistu: 1.2.2016

1. Unohda adjektiivijonot.

Olet varmasti positiivinen, reipas, sosiaalinen ja ahkera, mutta niin on kovin moni muukin. Kuvaile mieluummin esimerkkitilanteiden kautta sitä, miksi sopisit tehtävään. Ajattele asiaa työnantajan näkökulmasta: jos haet töihin golfkentälle, mieti miksi sinä palkkaisit itsesi. Jos omien taitojen ja luonteen kuvailu tuntuu hankalalta, pyydä apua ystävältä tai vanhemmalta. Omaperäinen sitaatti kaverilta voi saada sinut erottumaan muista hakijoista.

2. Hae töitä somessa.

Kokoa tiivistelmä taidoistasi ja kiinnostuksenkohteistasi. Pyydä tuttuja aikuisia levittämään sitä Twitterissä tai Facebookissa.

3. Herätä huomio tarinalla.

Monet haastattelijat lukevat satoja hakemuksia vuodessa. Herätä huomio olemalla oma itsesi. Kerro jännittävästä harrastuksestasi, jaa muistosi kyseisestä yrityksestä tai paljasta jokin hauska tapasi. Hyllyttäjäksi hakiessa voi vaikka kertoa, ettei kestä, jos tavarat ovat epäjärjestyksessä ja että järjestelee niitä kaupassa käydessäkin. Voit kirjoittaa mitä vain, kunhan puhut totta.

4. Valmistaudu varmaksi.

Jos saat kutsun työhaastatteluun, valmistaudu huolella. Ota selvää yrityksen perustiedoista ja pohdi valmiiksi, miten kerrot itsestäsi ja miksi haluat paikan. Älä vähättele taitojasi. Työkokemuksen puute korvataan hyvällä asenteella ja halulla oppia.

5. Soita suoraan.

Kun keksit paikan, jonne haluaisit töihin mutta joka ei hae työntekijää, tartu puhelimeen. Yrityksen puhelinnumero löytyy nettisivuilta. Vaikka sinulla olisi yritykseen suhteita, soita reippaasti itse. Esittäydy ja kysy, keneltä voisit tiedustella mahdollisuutta kesätöihin. Voit myös kysyä, voiko hakemuksen tuoda paikan päälle tai kenelle se pitää toimittaa. Ole iloinen ja kohtelias ja kiitä lopuksi. Hymy välittyy puhelimessakin.

6. Ujuta mukaan yksityiskohtia.

Vaikka haet montaa paikkaa samaan aikaan, kaikkialle ei voi lähettää samanlaista hakemusta. Tee jokainen hakemus työpaikan ehdoilla. Vastaa ilmoituksessa esitettyihin kysymyksiin ja korosta niitä vahvuuksiasi, joita kyseisessä työtehtävässä tarvitaan. Kerro aina, miksi haluat juuri tähän paikkaan töihin ja minä ajankohtana. Torimyyjäksi hakiessasi voit esimerkiksi sanoa, että olet aamuvirkku ja haluat oppia myyntityön kikat. Jos haet yritykseen, joka ei hae kesätyöntekijää, korosta, että olet joustava ja valmis monenlaisiin työtehtäviin.

7. Älä skippaa kysymyksiä.

Jos hakemus on nettilomake, vastaa joka kohtaan, vaikka kysymykset tuntuisivat toistavan itseään. Jos lonkalta vastaaminen tuntuu vaikealta, käy ensin kurkkaamassa kysymykset ja listaa ne vaikka Word-tiedostoon. Niin pystyt miettimään hyviä ja omaperäisiä vastauksia rauhassa.

Lue myös:

Kommentoi »