Demi

Musiikki karkottaa tylsyyden – kokeile vaikka

Musiikki karkottaa tylsyyden – kokeile vaikka
Kaipaatko tekemistä? Laiska viikonloppu tai talviloma saa piristystä näistä ideoista, joihin ei vaadita musikaalisuutta.
Julkaistu: 27.2.2015

Hei Lana, piristy vähän! 

1. Kaipaatko rentoutumista? Tee se älämölön avulla. Pärise, vingu, murise, matki sumutorvea, katuporaa, oopperalaulajaa ja lokkia. Älä epäröi kuulostaa hullulta.

2. Pidä äänipäiväkirjaa. Äänitä puhelimellasi ääniä ja melodianpätkiä, jotka kuvaavat päivääsi. Oletko ollut tänään iloinen, väsynyt vai ärtyisä? Minkälainen tunnelma syntyy avainten kilinästä, vedensolinasta tai laulusta alikulkutunnelissa? Voit pitää päiväkirjaa myös valitsemalla päivälle siihen sopivan valmiin biisin. Kokoa päivän biisit aina kuukauden välein soittolistoiksi.

3. Sanoita uudelleen. Valitse jokin tuttu biisi ja tee sen sanarytmiin uudet sanat. Esimerkiksi ”maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa” muuttuu muotoon ”kuulemassa meitä on tuhansia faneja, se riemastuttaa kun saavuttaa suurta mainetta”. Mieti laulaessasi, mitä sanoja korostat. Se vaikuttaa siihen, millaisen merkityksen lyriikka saa.

4. Yritä maukua lempibiisisi.

5.  Listaa parhaat rakkaus-, kiukku-, rentoutumis- ja energiabiisit. Kuuntele sopivia biisejä aina, kun tarvitset niitä, ja tee musiikista osa arkeasi.

6. Tee musiikkia sattuman avulla. Hyräile, mitä mieleen tulee, tai liikuta sormiasi pianon koskettimilla sattumanvaraisesti. Kuuntele tarkasti. Kun löydät jotain, mistä pidät, äänitä se puhelimeesi tai tietokoneellesi.

7. Kokeile beatboxausta. Se syntyi, kun hiphopmuusikot alkoivat tehdä rytmejä suullaan. Muodosta kämmenistä kuppi suun eteen, ja kokeile erilaisia rumpuääniä. Testaa, miten kielen asento vaikuttaa.

Kommentoi »