Muka-macaronsit (noin 10 kpl)
150 g margariinia
1 ¼ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 prk vaniljarahkaa
½ dl maitoa
1 tl elintarvikeväriä
Täyte
20 g suolatonta voita
100 g tomusokeria
tuoreita tai pakastemansikoita
1. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää elintarvikeväri ja munat yksitellen varovasti sekoittaen.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan vuorotellen vaniljarahkan ja maidon kanssa.
3. Lusikoi pieniin muffinssivuokiin nokareet taikinaa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.
4. Sulata voi ja tarvittaessa mansikat. Muussaa mansikat haarukalla soseeksi ja yhdistä voisulan kanssa. Lisää tomusokeria, kunnes saat paksun, kiinteän massan.
5. Halkaise jäähtyneet muffinsit keskeltä. Säästä pohjapalat kakkutikkareita varten.
6. Levitä yhden hattupalan päälle täytettä ja paina hatuksi toinen samanlainen.
Kakkunekut
kuppikakku-macaronien pohjapalat
200 g esimerkiksi appelsiininmakuista
tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
2 rkl tomusokeria
nonparelleja koristeluun
grillitikkuja
1. Murusta kuppikakku-macaronien ylijäämäpalat kulhoon. Sekoita ne käsin tuorejuuston ja tomusokerin kanssa tasaiseksi, jäykähköksi.
2. Pyörittele massasta pieniä, lihapullan kokoisia palloja. Laita ne vadille tai vaikka piirakkavuoalle, peitä tuorekelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään 2 tuntia.
3. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Älä anna seoksen kärähtää.
4. Katkaise grillitikut kahtia, kasta toinen pää ensin suklaasulaan ja työnnä tikku taikinapalloon. Näin pallo tarttuu tikkuun.
5. Pyörittele taikinapalloja astian päällä ja valele ne kauttaaltaan suklaalla pienen lusikan avulla. Koristele nonparelleilla.
6. Nosta nekut jähmettymään jääkaappiin. Säilytä viileässä.