Demi

Miten suhtautua eksään?

Miten suhtautua eksään?
Miten eksän kanssa voi olla ystävä? Demin poikaguru Elias kertoo.
Julkaistu: 8.12.2014

Unohda draama

Tunteellinen purkaus koulun käytävällä tai loputon mykkäkoulu ovat pojan pahimpia painajaisia. Poikien on vaikea ymmärtää, miksi jotkut tytöt haluavat tehdä asioista niin dramaattisia. Monet pojista haluavat pysyä eksän kanssa puheväleissä, jos se vain on mahdollista. Pojat järkeilevät, että elämä on helpompaa, jos ketään ei tarvitse vältellä. Ero on ikävä juttu, mutta sitä ennen tytön kanssa on ollut hauskaa. Poika ei halua menettää yhteyttä kivaan tyyppiin.

Ymmärrä pojan surua

Joskus pojan käytökselle eron jälkeen on vaikea keksiä selitystä. Kummallinen käytös saattaa kertoa siitä, että hän on tolaltaan. Ero voi olla niin kipeä juttu, ettei poika kestä eksän näkemistä eikä halua olla missään tekemisissä hänen kanssaan. Etäisyyden ottamista ei kannata pelästyä. Kenenkään ei silti tarvitse sietää kiusaamista tai haukkumista eksältään tai hänen kavereiltaan.

Älä leiki tunteilla

Etäisyyden ottaminen heti eron jälkeen on usein tarpeen, jotta pääsette yli toisistanne. Joskus poika elättelee toiveita siitä, että palaisitte yhteen. Silloin hän saattaa vetää eron jälkeisestä käytöksestäsi  liioiteltuja johtopäätöksiä. Eksälle kannattaa olla ystävällinen, mutta varo herättelemästä turhia toiveita. Jos haluat jatkaa suhdettanne vain kaveripohjalla, tee se täysin selväksi eksällesi. Kannattaa myös kysyä itseltään, haluaako varmasti olla toiselle vain ystävä.

Muista maltti

Anteeksipyyntö ja anteeksianto kannattavat, jos haluat rankan eron jälkeen puheväleihin eksän kanssa. Isot erimielisyydet eivät ehkä koskaan ratkea molempia tyydyttävällä tavalla, joten kompromissit ovat välttämättömiä. Jos näette toisianne eron jälkeen jatkuvasti vaikka koulussa, teille molemmille on helpompaa, jos ette vihoittele toisillenne tai käännä kavereitanne toisianne vastaan.

Ole hienotunteinen

Entinen rakas toisen kainalossa voi olla raastava näky. Vaikka välit eksään olisivat hyvät, mieti hänen tunteitaan, kun esittelet uuden kullan. Älä marssi heti kuhertelemaan eksäsi eteen. Voit kertoa  suhteestasi ensin kahden kesken. Jos poika on päässyt yli erostanne, hän voi ottaa uutisen vastaan ongelmitta ja osaa olla aidosti onnellinen puolestasi. Jotkut voivat jopa ystävystyä eksänsä uuden kullan kanssa.

Kommentoi »