Demi

Miten saan ystäviä?

Miten saan ystäviä?
Uusiin ihmisiin tutustuminen tuo elämään paljon ihania asioita. Nämä kolme askelta tekevät ystävystymisestä helpompaa.
Julkaistu: 17.4.2015

1. Mene uusiin tilanteisiin

Hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin on asettaa itsensä tilanteisiin, joissa vieraille puhuminen on pakollista. Valitse koulussa eri valinnaisia aineita tai kursseja kuin parhaat kaverisi, aloita uusi harrastus tai mene bileisiin, joista et tunne paljon porukkaa. Juttele ensiksi tyypille, joka näyttää ystävällisimmältä tai jolla on esimerkiksi lempibändisi t-paita. Puheenaiheen ei tarvitse olla ihmeellinen. Tärkeintä on avata keskustelu ja sanoa jotain ystävällistä.

2. Nähkää kaksin

Kun vireillä on orastava tuttavuus mielenkiintoisen tyypin kanssa, älä jää odottelemaan yhteydenottoa vaan ala itse syventää ystävyyttä. Usein ihmisiin on helpompi tutustua syvemmin kahdestaan kuin isossa porukassa. Pyydä uutta tuttavuuttasi kahville, leffaan tai lenkille. Jos toinen sattuu kieltäytymään, älä ota asiaa henkilökohtaisesti. Joskus ihmisellä on niin paljon tekemistä ja ihmisiä ympärillään, että hänellä ei riitä energiaa uusiin ystävyyssuhteisiin. 

3. Kaverista ystäväksi

Kun haluat lähentyä uuden kaverin kanssa, paljasta itsestäsi jotain pintaa syvemmältä, niin toisenkin on helpompi avautua. Myös kaikki yhteiset kokemukset lähentävät huomaamatta. Käykää keikalla, shoppailemassa tai vaikka katsomassa jääkiekkoa. 
Vinkki: Moni tyttö on saanut ystäviä Demi.fistä, jonka keskusteluissa tutustuu helposti samanhenkisiin ihmisiin. Jos et ole vielä rekisteröitynyt, voit tehdä sen täällä.
Asiantuntija: psykologi ja psykoterapeutti Riitta Ylikomi

Lue lisää

Kommentoi »