Demi

Miten poika suree eroa?

Miten poika suree eroa?
Top 5: Pojat surevat eroa eri lailla kuin tytöt. Demin Elias paljastaa miten. Ota oppia!
Julkaistu: 23.5.2014

Jamie Campbell-Bower ja Lily Collins seurustelivat Luukaupungin kuvausten aikana ja erosivat, kun elokuva tuli teattereihin. Kuinka mahtaa käydä kakkososan kuvauksissa?

1. Pojat hukuttavat surunsa usein tekemiseen.

Salibandytreenit tai kitarajamit voivat lohduttaa eron jälkeen yhtä paljon kuin erosta puhuminen. Tutkimustenkin mukaan miehet surevat keskimäärin naisia päämäärähakuisemmin. Poika siis alkaa usein nopeasti miettiä, mitä minun pitäisi nyt tehdä, eikä keskity siihen, miltä minusta nyt tuntuu.

2. Erosta jutellaan yleisellä tasolla.

Pojat eivät ole yhtä tottuneita puhumaan tunteistaan kuin tytöt. Kavereiden kanssa ei käydä läpi suhteen jokaista vaihetta ja analysoida eron syitä yksityiskohtaisesti. Koska pojat puhuvat muutenkin ihmissuhteista toisilleen aika vähän, eron ruotiminen voi tuntua oudolta. En muista, että kukaan ystäväni olisi itkenyt eroaan kaveriporukassa. Pojilla ei usein ole yhtä tiettyä bestistä, jonka kanssa jakaa kaiken. Porukassa voi olla vaikea kertoa tunteistaan.

3. Pojilla on sydänsuruja.

Jokaisen olisi tärkeää puhua tunteistaan eron jälkeen. Jos huolia ei jaa, ne alkavat usein tuntua todellista suuremmilta. Voi olla vaikeaa puhua erosta kunnolla kavereiden kanssa, jos muilla ei ole vielä paljoa kokemusta seurustelusta. Kaverityttöjen kanssa on välillä helpompi jutella erosta, sillä tytöt osaavat kysyä asioita, joista pojille ei tule mieleenkään puhua.

4. Moni poika elää hetkessä.

Pojat eivät aina suunnittele parisuhdetta yhtä pitkälle tulevaisuuteen kuin tytöt. Jos tyttö on jo ehtinyt haaveilla häistä ja yhteisestä kodista, ero voi tuntua pahemmalta kuin nykyhetkeen keskittyvästä pojasta. Toisaalta joskus ero vain on toiselle helpompi, eikä se liity sukupuoleen. Toinen on vaikka saattanut miettiä jo pitkään, että suhde ei toimi. Jos se tulee yllätyksenä, ero voi olla vaikea pala.

5. Pojat eivät yleensä polta siltoja eron vuoksi.

Emme oleta, että kaverimme kyselevät jatkuvasti vointiamme tai alkavat solidaarisuudesta vihata entistä tyttöystävää. Pojat myös toivovat usein, että kaveruus eksän kanssa jatkuisi eron jälkeen. Se ei tarkoita, että pojat ottavat eron kevyesti. Heistä on vain tylsää menettää kontakti mukavaan tyttöön ainoastaan siksi, että parisuhde ei onnistunut.

Lue myös Demin neuvot erosta selviämiseen, olitpa jättäjä tai jätetty.

Mietityttääkö sinua, miksi et rakastu?

Kommentoi »