Demi

Miten pääsen eroon mustasukkaisuudesta?

Miten pääsen eroon mustasukkaisuudesta?
Mustasukkainen voi olla kaverista, kullasta tai vaikka omasta äidistä. Demi neuvoo, miten karkotat riivaavan tunteen.
Julkaistu: 16.4.2014

Mustasukkaisuus on normaali tunnereaktio ja keino suojella tärkeää ihmissuhdetta. Kaikki ihmiset tuntevat mustasukkaisuutta jossain elämänsä vaiheessa, eikä se liity ainoastaan parisuhteeseen. Kielteiseksi tunne muuttuu, jos se perustuu todellisuuden sijaan harhakuvitelmiin.

Mustasukkaisuuden kanssa voi oppia elämään. Yksi keino on myöntää mustasukkaisuutensa kullalleen tai ystävälleen ja keskustella kielteisistä tunteista. Voit kertoa, millaisissa tilanteissa tunnet itsesi mustasukkaiseksi ja miten toivoisit kultasi tai ystäväsi toimivan. Silloin hän oppii ottamaan sinut huomioon. Muistakaa korjata väärinkäsitykset, ettei kummallekaan jää mitään hampaankoloon.

Mustasukkaisuuden iskiessä yritä lohduttautua. Tee jotakin mukavaa, tapaa jotakuta toista kaveriasi tai anna itsellesi lupa olla surullinen. Älä puhu toisista pahaa tai yritä painaa heitä maahan. Se ei tee hyvää sinullekaan. Itseluottamuksesi paranee huimasti, jos opit olemaan reilu. Muutkin pitävät sinusta enemmän sellaisena, ja kun omatuntosi on puhdas, sinun on helpompi olla esillä. Voi olla, että vaikka saisit kaiken haluamasi huomion, et tulisi siitä onnelliseksi.

Vasta se, että opit arvostamaan itseäsi sellaisena kuin olet, tuo rauhan. Voit myös hakea huomiota myönteisillä tavoilla, kuten olemalla avulias ja myötätuntoinen. Entä voisitko löytää harrastuksen, jossa pääset esiintymään?

Vinkit on julkaistu Demin numerossa 4/2011.

Kommentoi »