Demi

Miten kuukautiset eivät pilaa kesälomaa?

Miten kuukautiset eivät pilaa kesälomaa?
Näillä vinkeillä varmistat, etteivät kuukautiset pilaa kesälomasuunnitelmiasi.
Julkaistu: 10.6.2013

Varaudu hyvin. Kuukautisten ei tarvitse antaa vaikuttaa lomasuunnitelmiin, sillä ne eivät estä uimista, saunomista tai muita kesäaktiviteetteja. Varaa vain reissuun mukaan riittävästi vaihtopikkuhousuja ja kuukautissuojia ja saunaan oma pefletti. Myös uiminen onnistuu, kun käyttää tamponia tai kuukuppia. Ota mukaan tulehduskipulääkettä, kuten Buranaa, jos kärsit menkkakivuista. Se myös niukentaa vuotoa. Helteellä mukavin suoja on tamponi tai kuukuppi, sillä terveysside voi hautoa ja hiertää, jos se kostuu hiestä.

Siirrä tablettikuurilla. Jos et käytä hormoniehkäisyä,  voit siirtää kuukautisia reseptillä saatavalla keltarauhashormonikuurilla. Tablettilääkitys aloitetaan noin kolme päivää ennen oletettua kuukautisten alkamispäivää ja jatketaan esimerkiksi matkan yli, ei kuitenkaan yli kahta viikkoa. Kun lääkityksen lopettaa, kuukautiset alkavat muutamassa päivässä. Keltarauhashormoni toimii, jos kuukautiset ovat säännölliset, sillä alkamispäivä pitää pystyä ennakoimaan. Hormonikuuri voi aiheuttaa sivuoireita, kuten rintojen ja alavatsan turvotusta sekä ihon rasvoittumista. Siksi voi olla fiksua siirtää jo matkaa edeltäviä kuukautisia.

Siirrä ehkäisyvalmisteella. Jos käytät yhdistelmäehkäisyvalmistetta, kuten e-pillereitä, rengasta tai laastaria, siirto onnistuu, kun et pidä taukoa. Aloita uusi e-pilleriliuska edellisen perään tai vaihda laastari tai rengas uuteen saman tien. Voit siirtää kiertoa jo edeltävässä kierrossa.  

Kommentoi »