Demi

Miten kauneusblogi syntyy?

Miten kauneusblogi syntyy?
Nude-kauneusblogia kirjoittava Erika Naakka paljasti, miten kauan postauksen teko kestää ja mistä hän saa kaikki meikit.
Julkaistu: 18.5.2015

Turkulainen kauneustoimittaja Erika Naakka pitää suosittua Nude-kauneusblogia ja opiskelee solubiologiaa. Erika kertoo, millaista blogin kirjoittaminen on.

Mistä ja milloin sait idean kirjoittaa blogia?

Siskoni on pitänyt Mademoiselle Pigalle -muotiblogia jo blogihuuman alkuajoista lähtien ja hän sai minut suostuteltua perustamaan omankin blogini vuoden 2011 lopulla. Hän työskentelee Iltalehdessä, johon myös samaan aikaan kaipailtiin meikki- ja kampausvideoiden tekijää. Laitoin siis pystyyn oman blogin ja aloitin samalla myös Iltalehdellä videobloggaajana.

Mistä saat ideoita kirjoittamiseen?

Inspiraationlähteitä on monia. Suurin osa pälkähtää päähäni tyhjästä, sillä pyörittelen kauneusaiheita päässäni lähes jatkuvasti. Luen myös paljon eri muotilehtiä ja selaan lehtien nettisivuja. Uusien trendien esittelyt kiinnostavat kovasti ja niistä saan ideoita omaan blogiin. Myös Pinterest ja Instagram ovat suuria inspiraationlähteitäni. Ja tietysti kirjaan lukijoiden postaustoiveet aina ylös ja toteuttelen niitä aina, kun siihen tulee mahdollisuus.

Minkä ikäisiä blogisi lukijat ovat?

Uskon, että suurin osa lukijoistani on suurinpiirtein saman ikäisiä kuin itse kirjoittajakin eli 25-vuotiaita. Lukijat löytyvät varmastikin sen molemmin puolin ja blogi on suunnattu ihan kaiken ikäisille meikkaamisesta ja hiustenlaitosta kiinnostuneille :)

Mitä blogeja suositteleisit Demin lukijoille?

Tässä muutama oma suosikkini, jotka voisivat kiinnostaa myös Demin lukijoita: Tickle Your Fancy ja P.S. I love fashion ja Lack of Colour. Luen mielelläni myös ruotsalaisia blogeja, kuten näitä: Janni Delér, Angelica Blick, Lindas Sminkblogg ja Helen Torsgården.

Kuinka kauan sinulla yleensä menee yhden blogikirjoituksen tekemiseen?

Tämä riippuu suuresti postauksen tyylistä. Jos kyseessä on vaikkapa ostosten esittely, menee postauksen tekemiseen parhaimmillaan vain tunti. Jos taas teen isomman kokonaisuuden, voi postaukseen upota parikin päivää!

Ostatko meikkejä vain blogia ja videoita varten vai kirjoitatko vain niistä tuotteista, joita sinulla on jo valmiiksi?

Usein saan mielenkiintoiset tuoteuutuudet PR-firmojen tai maahantuojien kautta, joten tuotteita tulee ostettua vain harvakseltaan. Joskus haluan testata jotain tiettyä tuotetta, jolloin käyn ostamassa sen ja tietysti teen myös postauksen, jos siihen on aihetta. Oikeastaan en juuri käy ostamassa tuotteita vain blogipostauksia varten, vaan haluan tuotteet käyttööni muutenkin :)

Teetkö meikit ja kampaukset vain blogia varten?

Useammin teen meikit vain blogia varten, mutta joskus saatan napsia kuvat ihan omasta päivä- tai iltameikistäkin.

Millä sovelluksella tai ohjelmalla muokkaat kuvasi?

Käytän aina Photoshop CS6-kuvanmuokkausohjelmaa ja kameroina minulla on Nikon D5100, jota pääasiassa käytän sekä Samsung NX Mini, jota kuljetan laukussa mukana.

Onko sinulla jo suunnitelmia kesälle?

Aion tehdä loppusuoralla olevat opintoni loppuun heti alkusyksystä, joten otan kaiken ilon irti vielä stressittömästä kesästä. Odotan aurinkoa, festareita ja kiireettömyyttä. Aion loikoilla lapsuudenkotini rantasaunan laiturilla ja käydä ystävien kanssa rannalla uimassa :)

Haastattelukysymykset teki Demin tet-harjoittelija Venla Heinämäki

Kommentoi »