Demi

Miten jutella pojan kanssa?

Miten jutella pojan kanssa?
Demi neuvoo: Millaisesta keskustelusta pojat syttyvät? Demin Elias kertoo, miten ja mistä aiheesta pojan kanssa kannattaa jutella.
Julkaistu: 10.2.2014
  1. Ihmiset pitävät siitä, että he saavat puhua itsestään. Paras tapa löytää hyvä keskustelunaihe on kyseleminen. Jos tapaat tuntemattoman pojan bileissä, aloita keskustelu kysymällä, mistä hän tuntee juhlien pitäjän. Aloituksen ei tarvitse olla sen omaperäisempi. Jos poika vastaa pelaavansa juhlien isännän kanssa samassa futisjoukkueessa, tee aiheesta jatkokysymys. ”Missä joukkueessa pelaat? Mikä jalkapallossa kiehtoo?” Vaikket tietäisi aiheesta mitään, kysymykset voivat viedä syvälliseen keskusteluun.
  2. Älä aliarvioi poikaa. Jos oletat, että mopolla ajava jääkiekkoilija haluaa puhua vain mopoista ja jääkiekosta, keskustelu jää pinnalliseksi etkä tutustu häneen kunnolla. Aloita keskustelu luonnonsuojelusta tai ihmisoikeuksista ollessasi pojan kanssa kahden, niin saat yllättyä hänen harkituista mielipiteistään.
  3. Ole oma itsesi. On kiusallista kuunnella, kun joku yrittää keskustella hienosti esimerkiksi politiikasta tai kirjallisuudesta vain tehdäkseen vaikutuksen toiseen. Taiteilijapoika voi ihastua sinuun, vaikka et muistaisikaan kuka maalasi Mona Lisan. Mahdollisuutesi ovat paljon paremmat, kun kerrot rohkeasti, ettet ymmärrä taiteesta mitään mutta olisi kiva, jos joku vähän opettaisi. Kerro muutenkin avoimesti mielipiteistäsi ja noloistakin kokemuksistasi, niin suhteenne lähentyy. Jos harkitset liikaa sanojasi etkä anna mitään itsestäsi, et jää pojan mieleen.
  4. Kärjistäen pojat tekevät asioita mutteivät puhu niistä, ainakaan yhtä paljon kuin tytöt. Niinpä keskustelua helpottaa se, että teette jotain muuta samalla kun juttelette. Kaupungilla kävellessä on helppo keksiä puheenaiheita ympäröivästä maisemasta, ja sulkapalloa pelatessa jokainen lyönti antaa virikkeen keskustelulle.
  5. Poikakaverin kanssa voi ja pitääkin jutella ihan kaikesta. Vähäsanaisen kullan saa avautumaan, kun kertoo itse omista asioistaan ja rohkaisee toista tekemään saman. Jos puhumattomuus häiritsee, kysy häneltä suoraan, mitä se tarkoittaa. Älä kiertele asian ympärillä tai mökötä olettaen, että hän ymmärtää, mistä on kysymys. Poikia ei yleensä kasvateta puhumaan omista tunteistaan, joten useimpien täytyy opetella ilmaisemaan tunteitaan myöhemmällä iällä. Siksi kannattaa joka tapauksessa tyytyä vähemmän yksityiskohtaiseen tunneraporttiin kuin tyttöjen kesken.
1 kommentti