Demi

Miten hoidan auringossa palanutta ihoa?

Miten hoidan auringossa palanutta ihoa?
Demi neuvoo: Toimi näin, jos ihosi kärähti auringossa.
Julkaistu: 9.7.2014

Valehtelevien viettelijöiden Shay Mitchell and Ashley Benson saavat avustajalta pyyhkeet mereen. Toivottavasti tyyppi myös huolehtii, että tytöt lisäävät aurinkorasvaa.

1. Rauhoita palanut iho. Lievä polttama on punainen, kuumottava ja hieman turvonnut. Palanut iho oirehtii usein jo samana iltana punoittamalla ja kirvelemällä. Oireet pahenevat seuraavan vuorokauden aikana. Palanutta ihoa voi rauhoittaa suihkuttamalla sitä viileällä vedellä muutaman minuutin ajan. Myös kostea pyyhe helpottaa polttelua. Iholle voi sivellä hieman hydrokortisonivoidetta muutaman kerran päivässä parin päivän ajan. myös Aloe Vera -geeliä voi kokeilla ihan rauhoittamiseen. Kipulääke tai kortisonitabletit voivat auttaa polttamien aiheuttamaan särkyyn.

2. Käy tarvittaessa lääkärissä. Käy lääkärin vasttaanotolla pikimmiten, jos ihoon nousee rakkuloita ja palanut alue on kämmentä laajempi. Muuten iholle voi muodostua kiristäviä arpia. Ihon palaminen altistaa ihosyöville, joten pidä palanutta aluetta tarkkailla vuosien ajan. Jos luomien muoto tai väri muuttuu tai huomaat uusia tummia luomia, käy näyttämässä niitä lääkärille.

3. Suojaa ihosi. Iho palaa herkästi uudestaan, joten suojaa se huolellisesti. Esimerkiksi nenä ja niska palavat helposti, koska ne saavat eniten aurinkoa. Pysyttele varjossa keskipäivällä, kun aurinko on kuumimmillaan. Käytä aurinkorasvaa, jonka suojakerroin on yli 20, ja lisää sitä pitkin päivää. Aurinkosuojankin turvin auringossa voi olla korkeintaan muutaman tunnin.

Näillä Demin vinkeillä voit nauttia auringosta huoletta!

Kommentoi »