Demi

Miten annan lempeät pakit?

Miten annan lempeät pakit?
Demin Elias kertoo, miten ihastuneelle kaverille annetaan pakit, ilman että ystävyys kärsii.
Julkaistu: 13.1.2014

1. Valkoiset valheet. Jos ainoa syy pakeille on se, ettet pidä pojan ulkonäöstä tai hän on sinusta tylsää seuraa, älä kerro pojalle totuutta. Jokaisessa on jotain sellaista, johon voi ihastua, eikä sinun kannata lytätä pojan itsetuntoa vain oman mielipiteesi takia. ”Et ole minun tyyppiäni”, on ehkä lattea mutta toimiva selitys tällaisessa tilanteessa.

2. Puhu suoraan. Vaikka totuuden kuuleminen ei aina ole mukavaa, pojan on parempi kuulla se heti. Valkoisia valheita voi käyttää lieventämään ikävää tilannetta, mutta niiden avulla ei voi väistää pakkien antamista. Jos sanot, ettei elämäntilanteeseesi nyt sovi seurustelu, poika voi kuvitella, että voisit joskus myöhemmin seurustella hänen kanssaan.

3. Kehu. Vakuuta poika siitä, etteivät pakit tarkoita, että hän olisi täysin toivoton tapaus. Pakkien antamisen jälkeen voit kehua pojan ulkonäköä tai kertoa, kuinka hauskaa¨sinulla on hänen kanssaan. Sano, että joku muu saa hänestä vielä hyvän miehen. Jos kaverisi pitävät poikaa vetävänä, kerro se hänelle. Näin poika ei jää viikoiksi kieriskelemään itsesääliin vaan saattaa tajuta, ettet ollut hänelle se oikea.

4. Älä pelkää reaktiota. On täysin luonnollista, että poika suuttuu, kun kerrot, ettet ole kiinnostunut hänestä. Älä silti pakoile tai jätä vastaamatta pojan viesteihin. Pakoilu on pelkurimaisin ja inhottavin tapa antaa pakit. Se tuntuu jätetystä siltä kuin hän olisi niin hirveä, ettet kestä edes puhua hänelle.

5. Pysy kaverina. On aivan mahdollista pysyä kaverina pakkien jälkeen. Minullakin on kavereita, joilta olen saanut pakit ja kavereita, joille olen antanut pakit. Hyvään kaveriin ihastuminen on yleensä turvallista, sillä kumpikaan ei halua satuttaa toista. Jos kaveruutenne loppuu pakkeihin, ette ehkä olleetkaan niin hyviä kavereita kuin luulitte.

Kommentoi »